News Flash:

Cu mana pe inima va spun ca asta e cea mai buna prajitura pe care am gustat-o in ultima perioada. Iata RETETA pentru prajitura "Vis de cocos"

28 Martie 2017
44829 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
7 albusuri
300 grame zahar
3 linguri de apa clocotita
2 linguri de zeama de lamaie
200 grame nuca de cocos (se pastreaza de aici 2-3 linguri pentru ornat)
3 linguri de faina
1 plic zahar vanilat

Pentru crema de cocos:
200 grame unt
7 galbenusuri
1 plic zahar vanilat
150 de grame de zahar pudra
50 de grame de nuca de cocos
1 lingura de lapte
+ Glazura de ciocolata

Mod de preparare:

Citeste si Prajitura cu cirese si scortisoara

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius si se tapeteaza o tava cu hartie de copt.

Blat:
Bate albusurile cu zaharul  spuma tare, adaugand pe rand cate o lingura de apa clocotita si cele doua linguri de zeama de lamaie. Bate incontinuu 2-3 minute. Apoi incorporeaza, incet si cu miscari largi, nuca de cocos, faina si zaharul vanilat. Intinde aluatul rezultat uniform in tava. Da-l la copt la foc potrivit  cam 20-25 de minute. Daca ai cuptor electric baga-l la 180 de grade, in jur de 45 de minute.

Crema:
Freaca galbenusurile cu zaharul pudra si cu o lingura de lapte la bain-marie (pina capata consisten?a unei ciulamale). Lasa la racit. Intr-un castron separat freaca untul cu zaharul vanilat cu un mixer, pana se omogenizeaza. Adauga, amestecand continuu, cate o lingura din crema facuta la bain-marie. La final incorporeaza si cocosul.
Dupa ce s-a racit blatul, pune crema peste blat. Glazura de ciocolata o faci exact cum scrie aici si o intinzi uniform peste prajitura cat inca este calda. La final, presara si nuca cocos pastrata pentru ornat.

sursa: unica
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

zahar pudra lapte celsius
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1734 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016690 (s)