News Flash:

Cu ciorba asta intotdeauna ma scot cand nu stiu ce sa le mai gatesc mofturosilor - Iese foarte buna ciorba de cartofi

29 Noiembrie 2017
842 Vizualizari | 0 Comentarii

Chiar daca pentru unele persoane combinatia dintre cartofi si fidea nu este una reusita, pentru altii aceasta ciorba este perfecta, deoarece are un gust bun, te satura la nevoie si in plus, bunicii ne faceau mereu cand eram mici. Pentru mine are o semnificatie mult mai puternica si eu pur si simplu ador aceasta ciorbica. Iata cum se prepara:

Ingrediente:

  • o ceapa
  • un morcov
  • zarzavat ciorba
  • pasta de ardei
  •  o cana bulion
  •  4-5 cartofi
  • 50 g fidea
  • ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • leustean verde

Mod de preparare:

Se caleste un morcov dat pe razatoarea mica in ulei.Se adauga ceapa taiata fin,zarzavatul de ciorba si pasta de ardei.Se pune apa in cratita si se lasa sa fiarba 10 min.Apoi se adauga cartofii cubulete si se fierb.Inainte cu 5 min.sa se termine ciorba se adauga fideaua se mai lasa la fiert inca cateva minute(max.5) si se pune bulionul.La sfarsit se pune sare daca mai este nevoie(zarzavatul meu de ciorba contine sare), piper si verdeata tocata.

 Vezi si reteta pentru supa de conopida

Acum cateva zile eram in cautarea unei supe de conopida care sa contina si marar. Am gasit una care depasea asteptarile mele, preparata din conopida coapta.

Ingrediente:

  • 1 conopida
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei de usturoi
  • 1 cartof normal
  • 6 linguri ulei
  • cateva fire marar
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se desface conopida buchetele si morcovul se taie rondele mai groase. Se condimenteaza cu sare si piper si apoi se toarna vreo 4 linguri de ulei peste si se amesteca astfel incat legumele sa fie acoperite. Se dau la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la 200 grade Celsius pentru 20 minute si se amesteca de cateva ori in ele. In acest timp, in restul de ulei incins calim ceapa tocata marunt si cand e moale adaugam usturoiul strivit. Calim inca 1 minut si apoi adaugam cartoful taiat cuburi mai mari si 4 cani jumate de apa.

Fierbem la foc mediu cam 15 minute. Conopida si morcovii copti ii punem apoi peste cartofi, adaugam putina sare si continuam sa fierbem inca 15 minute. “Pescuim” din supa bucatile de cartofi. Ii punem intr-un blender, mai adaugam si 3 polonice de supa si conopida (fara morcovi, ca va colora supa) si mixam bine bine, pana obtinem un piure fin. Adaugam legumele-crema inapoi inapoi in oala, dam cateva clocote, timp in care gustam de sare si piper. Adaugam mararul tocat si stingem focul. Se serveste calda cu crutoane de paine.

preluat de pe likeachef

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

blender clocote
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1770 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013403 (s)