News Flash:

Cu ce se serveste friptura la gratar - Salata de sparanghel

30 Mai 2017
1228 Vizualizari | 0 Comentarii
Salata de sparanghel este o delicatesa pe care, cu siguranta o vei adora. Se prepara  in doar cateva minute, fiind ideala pentru o cina usoara, in doi. De asemenea, poate fi servita ca garnitura alaturi de preparate la gratar.

Ingrediente:

500 g sparanghel
o punga amestec de salata
sucul proaspat stors de la o lamaie
coaja rasa de la o lamaie
2 fire ceapa verde, tocata marunt
1 catel de usturoi, pisat foarte bine
50 g parmezan ras
ulei extravirgin de masline

sare
piper

Mod de preparare:

Spala bine sparanghelul taie-i partea lemnoasa si usuca-l usor cu ajutorul unui prosop de bucatarie de unica folosinta. Adauga peste acesta putin ulei se masline si asezoneaza-l cu sare si piper. Amesteca bine pentru ca acestea sa se distribuie uniform.

Frige sparanghelul pe gratarul incins timp de 6-7 minute, avand grija sa il intorci de pe o parte pe alta. Cand este gata, pune-l pe un platou si lasa-l sa se racoreasca putin.
Intr-un bol adauga amestecul de salata. Daca doresti il poti prepara acasa, pentru a nu-l cumpara la punga.

Citeste si Pui picant la gratar - Reteta de vara, aromata cu usturoi

Prepara dressingul amestecand sucul si coaja de lamaie, ceapa verde si usturoiul. Amesteca foarte bine apoi asezoneaza dupa gust cu sare si piper. Adauga apoi ulei de masline, dupa preferinte.

Adauga jumatate din dressing peste salata si amesteca bine. Asaza salata pe un platou, apoi, peste aceasta, asaza firele de broccoli. La urma toarna restul dressingului si presara parmezanul ras.
Serveste salata de sparanghel ca atare sau alaturi de preparate la gratar.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

salata sparanghel salata gratar
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1889 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019930 (s)