News Flash:

Cu ce se inlocuieste zaharul

12 Iulie 2013
1476 Vizualizari | 0 Comentarii
Stevia rebaudiana este un inlocuitor natural al zaharului, cu o putere de indulcire de 300 de ori mai mare.

Calitatile-minune ale steviei rebaudiene au fost descoperite in urma cu sute de ani de indigenii din Brazilia si Paraguay. Acestia au folosit frunzele mici ale acestei plante pe post de indulcitor, deoarece contine o substanta de 300 de ori mai dulce decat zaharul. De altfel, de aici in vine si denumirea populara de stevie dulce.
Steviozida si rebaudiozida A sunt principalele substante bioactive ale plantei.
Aceasta mai contine si proteine, fibre, vitaminele A si C si oligoelemente precum zinc, calciu, fosfor, magneziu si crom. Steviozida este o glicozida compusa din glucoza, soforoza si steviol, componente ce o fac un indulcitor exceptional.

Spre deosebire de alte tipuri de indulcitori, acesta este excelent la gatit, deoarece, chiar si la peste 200°C, nu isi pierde calitatile nutritionale.

sursa: doctorul zilei
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

stevia rebaudiana indulcitori
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1784 (s) | 34 queries | Mysql time :0.030585 (s)