News Flash:

Crochete cu sunca

18 Aprilie 2011
1601 Vizualizari | 0 Comentarii
Crochete cu sunca
Ingrediente: 50 gr sunca (sarata si crud-uscata) 1 ou pesmet mult ulei pentru prajit Sosul bechamel: 2 linguri ulei 1 lingura ceapa tocata foarte marunt 25 gr unt 1 lingura faina alba 125 ml lapte fierbinte 1 varf cutit nucsoara sare, piper Preparare: 1. Se toaca foarte foarte marunt sunca. Fiind o sunca crud-uscata, poate fi mai tare, asa ca e important sa o taiati fin. Eu am dat pe razatoarea mare jumatate din ea, iar restul am tocat-o marunt cu cutitul. Se poate macina si in robotel sunca, mai ales daca pregatiti cantitate mai mare. Spaniolii folosesc sunca Serrano pentru aceste crochete, dar eu am folosit un muschiulet de mangalita crud-uscat care in plus era si putin afumat. 2. Preparam sosul bechamel: incingeti uleiul si caliti in el ceapa tocata cat de fin puteti pana aceasta aproape devine sticloasa. Adaugati untul si urmati pasii de prepare a sosului bechamel  descrisi aici. La pasul 4 insa, lasati mai mult de 1 minut sa fiarba sosul... acesta trebuie sa se ingroase pana simtiti ca se aduna in jurul telului. Va dura cam 2 minute. Luati sosul de pe foc. 3. Adaugati sunca maruntita in sos si amestecati bine. La final, condimentati-l cu sare, piper si nucsoara. 4. Turnati sosul intr-un vas cu capac si dati la frigider cateva ore (sau peste noapte), pana se intareste si poate fi modelat. Poate fi pastrat 2 zile la frigider. 5. Rasturnati sosul intarit pe o suprafata de lucru. Taiati-l in dreptunghiuri cat de cat egale (eu l-am taiat in 10 bucati). 6. Bateti oul cu 1 lingura de apa/lapte si putina sare intr-un bol. Puneti pesmet din belsug intr-o farfurie lata. 7. Luati cate o bucata de aluat, dati-i forma de bila sau rulou (mie rulou mi se pare mai simplu, fiindca doar frec un pic dreptunghiurile intre palme). Treceti ruloul prin ou, apoi prin pesmet. Aveti grija sa fie acoperita bine de pesmet pe toate partile, altfel exista riscul sa se rupa si sa curga cand le prajiti... deci insistati bine cu pesmetul. Formati toate crochetele. Ele poti fi pastrate la frigider pana cand doriti sa le prajiti. 8. Incingeti foarte bine mult ulei. Prajiti crochetele in baie de ulei (este mai bine sa nu trebuiasca sa le intoarceti cand le prajti fiindca sunt foarte fragile; o baie de ulei este ideala). Se prajesc foarte repede (cca 30 secunde). Cand sunt rumene, le scoateti cu o paleta pe servetele de hartie. Se servesc calde.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

crochete carnati
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

927 viz    0 com
1258 viz    0 com
1601 viz    0 com
1083 viz    0 com
1275 viz    0 com
1180 viz    0 com
2928 viz    0 com
2282 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1674 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019777 (s)