News Flash:

Creveti pe pat de gris cu unt si branza, o reteta delicioasa

16 Noiembrie 2016
711 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru gris:
3/4 cana gris
3 cani de apa
50 gr unt
100 gr parmezan ras
100 gr branza Cheddar rasa
piper
sare

Pentru creveti:
2-3 catei de usturoi, pisati
200g bacon, tocat marunt
1 ceapa alba, tocata marunt
200 gr ciuperci taiate felii
1/2 lingurita fulgi de ardei rosu
450 gr creveti decorticati
3/4 cana supa de pui
1/4 cana lapte
1 lingura faina
piper
2 cepe verzi, tocate marunt
sare

Mod de preparare:

Pune la fiert 3 cani de apa. Cand apa clocoteste adauga grisul si fierbe-l timp de 5 minute, amestecand continuu. Indeparteaza oala de pe foc, adauga untul si asezoneaza dupa gust cu care si piper. Daca este necesar mai lasa 1-2 minute, grisul pe foc. Acesta trebuie sa fie bine fiert. Adauga apoi branza si amesteca bine. Acopera oala cu un capac si las-o deoparte.

Intr-o tigaie nonaderenta adauga baconul si gateste la foc mediu pana devine crocant. Adauga apoi ceapa, usturoiul si ciupercile. Adauga si 1/2 lingurita sare. Amesteca bine si gateste totul timp de 8 minute. Adauga apoi fulgii de aerdei si crevetii. Continua sa gatesti timp de alte trei minute.

Intr-un bol, amesteca faina cu laptele, avand grija sa nu formeze cocoloase. Adauga supa de pui si asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Fierbe totul, amestecand continuu pana obtii o compozitie cremoasa. Adaug-o peste creveti si amesteca bine. Mai lasa totul sa fiartba timp de 1 minute.
Pe o farfurie adauga grisul si deasupra adauga cateva linguri de creveti. Serveste totul, ornat cu ceapa verde pe deasupra.

sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

parmezan branza cheddar ciuperci creveti cepe verzi bol farfurie
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1426 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014200 (s)