News Flash:

Creveti in sos de unt, patrunjel si lamaie

4 Iulie 2019
792 Vizualizari | 0 Comentarii

O mancare delicioasa si super proaspata pentru vara. Fructele de mare sunt usoare si sanatoase, iar reteta pe care v-o propunem astazi este mai mult decat gustoasa. O poti servi ca atare, sau poti sa asezi langa o garnitura de orez cu sofran sau o portie de cuscus.
Ingrediente:

  • 500 g creveti decorticati
  • 1 lamaie
  • 40 g unt
  • 1 legatura patrunjel
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 lingura ulei de masline

Mod de preparare:

Pentru inceput, curata bine crevetii si ai grija sa nu ramana invelis tare pe ei. Spala-i si pune-i deoparte. marunteste usturoiul si pune-l in tigaia incinsa impreuna cu o lingura de ulei. Lasa usturoiul sa se inmoaie si apoi adauga untul. Cand untul s-a topit, adauga crevetii si gateste-i pana devin rozalii. Asezoneaza cu sare si piper, stoarce sucul de la o lamaie peste ei si adauga patrunjelul tocat marunt. Optional, poti fierbe orez in care ai adaugat jumatate de lingurita de sofran si poti servii crevetii pe pat de orez, iar la final sa adaugi sosul din tigaie.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

sos unt retete creveti
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1736 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020784 (s)