News Flash:

Creveti cu sos acrisor. Bonus: Ce alimente trebuie sa consumi dupa varsta de 30 de ani

14 Mai 2018
470 Vizualizari | 0 Comentarii

Un fel principal sau o cina rapida cu creveti si un sos foarte interesant, o reteta usoara, pe care e musai s-o incerci!

De ce ai nevoie ca sa prepari creveti cu sos acrisor:

  • 1/2 cana maioneza
  • 1/4 cana muraturi tocate
  • 3 linguri ceapa mica taiata fin
  • 1 1/2 linguri zeama proaspata de lamaie
  • 2 lingurite coaja de lamaie
  • 2 lingurite tarhon maruntit
  • 450 g creveti cu codita, curatati si fierti
  • sare
  • piper

Cum prepari creveti cu sos acrisor:

Intr-un castron mediu, amesteci maioneza, muraturile, ceapa, coaja, zeama de lamaie si 1 lingurita de tarhon. Asezonezi cu sare si piper, dupa gust. Presari restul de tarhon si servesti cu crevetii.

Citeste si Alimente pe care trebuie sa le mananci dupa 30 de ani

Imbatranirea este un proces natural al corpului, care nu poate fi oprit, dar poate fi incetinit intr-un fel. Exista anumite alimente care pot fi consumate pe masura ce imbatranesti. Important este sa iti hranesti corpul cu o cantitate suficienta de alimente, pentru ca acesta sa functioneze corect. Expertii in domeniul sanatatii sugereaza sa adoptam o dieta sanatoasa si echilibrata atunci cand suntem tineri pentru a preveni mai tarziu problemele de sanatate. Alimentele pe care trebuie sa le mananci dupa ce ajungi la 30 de ani sunt urmatoarele:

Afine
Afinele sunt sursa importanta de antioxidanti, vitamine (C si E) si minerale, care sunt foarte benefice pentru mentinerea sanatatii. Afinele sunt bune pentru piele si inima, prevenind diverse afectiuni.

Legume bogate in fibre
Include alimentele bogate in fibre dietetice cum sunt legumele, cerealele integrale, fructele si leguminoasele in dieta ta. Acestea joaca un rol-cheie in procesul de digestie, prevenind diversele tulburari digestive care pot sa aiba loc. In plus, scad colesterolul, tensiunea arteriala si inflamatia.

Peste
Somonul, macroul si sardinele au un continut ridicat de acizi grasi Omega-3. Acestea pot ajuta la prevenirea bolilor de inima si accident vascular cerebral. Mananca peste de cel putin de doua ori pe saptamana.

Ulei de masline
Gatitul cu ulei de masline poate contribui la scaderea colesterolului rau (LDL) si poate duce chiar la cresterea nivelului de colesterol bun (HDL). Incearca sa gatesti cu ulei de masline sau foloseste-l in salata.

preluat de pe clickpoftabuna

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cina rapida afine peste
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1804 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019774 (s)