News Flash:

Creveti chinezesti cu sos de susan

7 Mai 2014
3055 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

250 g creveti
250 g Gemuze (legume pentru tigaie, mix asiatic)
50 ml Sesamol (ulei din seminte de susan)
20 ml Austern-Sauce (sos soia pentru creveti cu legume la tigaie)
o rola paste japoneze din orez
3 bureti negri chinezesti deshidratati

Mod de preparare:

Intr-o cratita punem 2 l de apa si dam drumul la fiet pentru 5 minute la bureti negri chinezesti. Sunt deshidratati si nu le trebuie mult timp pentru a se umfla. Punem in tigaie uleiul de susan si sotam pentru 5 minute legumele.

In alta tigaie sotam cu sosul de soia pentru 3-5 minute. Atentie: nu depasiti timpul, pentru a nu se intari (devin gumati si fara gust). Crevetii sunt pregatiti pentru a nu mai fi gatiti. Doar ii sotam in unt, ulei de masline sau alte uleiuri (Depinde de preparat. Pentru un timp foarte scurt, cum am mai spus 3-5 minute maxim). Apoi amestecam cu legumele 1-2 minute.

Intr-un vas mai mic punem apa cu sare la fiert. Cand ajunge la temperatura de fierbere, introducem pastele japoneze, oprim focul, iar dupa 3 minute le scoatem, taiem legatura si punem in farfurie alaturi de creveti. Servim dupa gust cu sos asiatic iute sau dulce.

sursa: gustos
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete chinezesti retete creveti retete internationale
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1532 (s) | 23 queries | Mysql time :0.011449 (s)