News Flash:

Crepes cu sos de zmeura

13 Ianuarie 2015
1371 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente (4 portii):

Pentru clatite:
230 gr faina
2 oua
100 ml apa
100 ml lapte
1/4 lingurita sare
2 linguri de unt topit

Pentru umplutura:
3 oua + 3 galbenusuri
foarte putina sare
1 lingurita coaja de lamaie rasa
100 ml zeama de lamie
350 gr zahar
60 gr unt taiat cubulete

Pentru sos:
1 punga mica de zmeura congelata
2 linguri suc de portocala
50 gr zahar
1 lingura amidon de porumb

Alte ingrediente:
frisca
zmeura proaspata sau alt fruct

Mod de preparare:

Clatite:
Mixeaza toate ingredientele, apoi greseaza o tigaie, incinge-o, ia cate un polonic din compozitie si pune in ea. Clatita e gata in 2-3 minute.

Umplutura:
Topeste untul, apoi pune peste ele zaharul, zeama de lamaie, coaja si sarea. Mixeaza usor galbenusurile si incorporeaza-le. Dupa ce compozitia cu unt se apropie de punctul de fierbere, ia de pe foc si da la rece.

Sos:
Dezgheata zmeura si scurge usor de suc. Amesteca amidonul cu zaharul si sucul obtinut. Pune-le pe acestea la fic mic pana cand se ingroasa.

Asamblare:
Pune 2-3 linguri de umplutura in fiecare clatita, ruleaza-le, apoi decoreaza-le cu sos de zmeura, frisca si fructe.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

crepes clatite umplutura sos zmeura clatite sos clatite fructe desert
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1623 (s) | 23 queries | Mysql time :0.020761 (s)