News Flash:

Crenvurstii, facuti din slanina si apa

28 Septembrie 2013
2689 Vizualizari | 0 Comentarii
Crenvursti facuti din apa si slanina

Crenvursti din piept de pui: 40% carne scoasa mecanic, 60% apa si slanina

Ingrediente:

piept de pui dezosat (40%)
apa
slanina
piele de pui
proteina vegetala din soia
amidon
sare
condimente si extract de condimente
zaharuri
dextroza
aroma fum
potentiator de gust (glutamat monosodic)
stabilizator (di si polifosfati de sodiu), colorant natural (carmin)
antioxidant (ascorbat de sodiu)
conservant (nitrit de sodiu)
Membrana naturala comestibila

Mod de fabricare:


In 10 kilograme de crenvursti gasim numai patru kilograme de piept de pui. Carnea, scoasa mecanic de pe oase, este macinata fin, impreuna cu slanina, bucati de piele de pui, dupa care totul se combina cu apa, condimente, amidon si soia. La final pasta rezultata este colorata cu carmin alimentar, apoi se formeaza crenvurstii, ambalati in membrane, care se fierb si se afuma inainte de a intra in pungile de plastic, portionati, pentru vanzare.

Parerea specialistului:
Medicii avertizeaza ca, in loc sa fie un produs dietetic, carnea de pui fiind considerata “slaba”, acesti crenvursti sunt un pericol pentru sanatate, fiind in fapt plini de grasimi care ne pot imbolnavi de boli vasculare. “Consumul repetat poate crea in timp probleme de colesterol. Acesti crenvursti contin grasime de porc in stare pura – slanina, care este cunoscuta pentru cresterea colesterolului. La fel, pielea de pui este plina de grasimi”, a explicat dr. Gheorghe Mencinicopschi.

sursa: doctorul zilei
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1720 (s) | 23 queries | Mysql time :0.023088 (s)