News Flash:

Crenvursti in aluat

24 Aprilie 2015
2829 Vizualizari | 1 Comentarii
Ingrediente:

500 g faina
14-15 crenvursti (puteti folosi si carnaciori)
25 g drojdie proaspata
250 ml lapte
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita zahar
2 linguri de ulei
1 ou + 1 galbenus pentru uns

Mod de preparare:

Drojdia o frecam cu zaharul si adaugam 1 lingurita faina, 3 linguri apa calduta. Lasam sa creasca la cald. Intr-un vas mai mare cernem faina si adaugam drojdia crescuta, oul, uleiul, sarea, laptele caldut. Framantam rapid un aluat pe care-l lasam sa dospeasca 40 de minute.
Pe masa tapetata cu faina intindem o foaie de aprox 1/2cm cu lungimea de 30 cm. O taiem fasii de 2 cm. Luam o bucata de crenvurst si infasuram aluatul in jurul lui. Punem crenvurstii in tava in care am pus o foaie de copt, ii ungem cu galbenusul amestecat cu 2 linguri de lapte si coacem in cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius timp de 15-20 minute.

Scoatem crenvurstii pe un platou si ii acoperim cu un servet. Servim calzi cu mustar si ketchup. Si eventual o salata.

Reteta de crenvursti in aluat ne este recomandata de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

crenvursti aluat reteta aluat crenvursti cuptor aperitiv
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2264 viz    0 com
19352 viz    0 com
9832 viz    0 com
9634 viz    0 com
4387 viz    1 com
3362 viz    0 com
4513 viz    0 com
2245 viz    0 com

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1564 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016411 (s)