News Flash:

Cremsnit - O minunatie de reteta pentru masa de Paste

11 Aprilie 2017
3378 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

un pachet foi crèmes
3 oua
550 ml lapte
150 g zahar
75 g faina
2 plicuri zahar vanilat
esenta rom
200 ml frisca
3 linguri zahar pudra
zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare:

Am pus pe foc 500 ml lapte, la foc mic, lasand sa dea in clocot.
Am separat ouale, galbenusurile le-am amestecat cu 100 g zahar si zaharul vanilat. Cand amestecul s-a albit, am adaugat cele 50 ml lapte rece si faina, amestecand bine. Peste amestecul format am pus jumatate din laptele clocotit, omogenizand, iar compozitia rezultata am rasturnat-o peste laptele ramas, si am pus pe foc mic, amestecand continuu, pana ce crema s-a ingrosat.

Albusurile le-am batut spuma, apoi am adaugat restul de 50 g zahar, mixand pana am obtinut o bezea.
Am adaugat albusurile peste crema de pe foc, amestecand usor de jos in sus, pena ce s-a inglobat perfect. Am pus crema din nou pe foc, pe baie de aburi, pentru inca 5 minute, amestecand continuu.

Citeste si De cand am facut rost de reteta de la o vecina, nu l-am mai cumparat de la cofetarie - Cum se face cel mai pufos si aromat cremsnit

Dam crema deoparte sa se raceasca putin. Intre timp am pregatit foile... Am pus prima foaie intr-o tava 30/20, ajustand-o pe margine pentru a se incadra perfect.  Am turnat peste primul strat de foaie crema calduta, nu fierbinte. Am intins bine crema si am dat la rece cateva minute.

Intre timp am pregatit frisca, pe care am mixat-o impreuna cu cele 3 linguri de zahar pudra.
Am intins frisca peste crema racita complet.
Cu o foarfecta am taiat cea de-a doua foaie in bucati de cca 5/5, apoi am asezat patratelele peste frisca, iar deasupra am presarat foaie sfaramata.
Am dat prajiturica la frigider pentru cateva ore.

sursa: sim0na-world
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

esenta rom clocot
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1808 (s) | 23 queries | Mysql time :0.018281 (s)