News Flash:

Cremsnit de senzatie! Cu lamaie aromat si cu ciocolata alba decorat. Asa ceva e imposibil de refuzat

27 Iunie 2017
898 Vizualizari | 0 Comentarii
Foi crocante si sfaramicioase, crema dulce-acrisoara, cu gust intens de lamaie si o glazura aspectuoasa de ciocolata alba, cu alte cuvinte, o prajitura senzationala!


Ingrediente:

1 pachet foi pentru cremsnit
 6 galbenusuri
150 g zahar
1500 ml lapte
coaja si zeama de la o lamaie
400 g unt
400 g faina
un praf sare
200 g ciocolata alba
1 lingura lapte
1 lingurita ulei de masline

Mod de preparare:

Preparati crema in felul urmator:
Se pune laptele la fiert cu un praf de sare.
Galbenusurile se freaca spuma cu un praf de sare, pentru intensificarea culorii, apoi se adauga zaharul si se freaca in continuare pana se spumeaza bine.
Se dilueaza cu putin lapte rece, se adauga faina, coaja rasa de lamaie  si se omogenizeaza.
Se pune vasul pe foc si se amesteca continuu, pana atinge punctul de fierbere, apoi se adauga, treptat, laptele fierbinte si se amesteca intens, pentru omogenizare.
Se fierbe crema pana se ingroasa ca o budinca, apoi, dupa stingerea focului, se adauga untul taiat in cubulete si se amesteca pana se topeste untul si se incorporeaza in crema.
Se adauga si zeama de lamaie si se lasa crema sa se tempereze usor, apoi se intinde intre foile de cremsnit si se da prajitura la rece pentru 2 ore.
Ciocolata se topeste pe baie de aburi impreuna cu laptele si uleiul de masline si se intinde imediat peste prajitura.
Se da din nou prajitura la rece, pana se intareste ciocolata, apoi se poate portiona cu ajutorul unui cutit zimtat si cu lama subtire.

sursa: a1
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

lapte ciocolata alba
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1626 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021133 (s)