News Flash:

Cremsnit

29 Iulie 2011
4204 Vizualizari | 0 Comentarii
Cremsnit
Ingrediente: foi 375-400 g aluat frantuzesc sau foi cumparate gata facute Pentru crema: 900 ml lapte 115 g amidon 6 oua 250 g zahar 1 lingura esenta de vanilie Mod de preparare: Se imparte aluatul in 2 parti egale. Se intind 2 foi patrate cu latura de 25 cm. O foaie se taie in 12 dreptunghiuri egale, iar cealalta se lasa netaiata. Se coc in cuptorul incins la 190° C cam 12-15 minute. Crema: Intr-o cratita de 2 l se freaca zaharul cu ouale, amidonul si cateva linguri de lapte rece. Restul de lapte se da intr-un clocot. Se pune fierbinte peste oua amestecand continuu. Craticioara se pune la foc mic, amestecand mereu ca sa nu se prinda de fund si sa se afume. In momentul in care a inceput sa se ingroase, se amesteca mai repede ca sa nu se formeze cocoloase. Se mai tine pe foc cateva minute, pana incep sa apara bule - adica pana incepe sa fiarba. Se ia de pe foc, se adauga vanilia si se amesteca. Intr-o tava sau o rama cu latura de 24 de cm se asambleaza cremsnitul. Se pune foaia intreaga la fund. Se toarna crema fierbinte si se niveleaza cu o spatula sau un cutit. Deasupra se pun bucatile coapte de aluat, una langa alta. Se da la frigider cand s-a racit. Se taie a doua zi sau cand se serveste. Se poate pudra cu zahar. sursa articol: http://www.gustos.ro sursa fotografie:
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

lapte cacao cornulete cas uscat
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1252 viz    0 com
8932 viz    0 com
1400 viz    0 com
1072 viz    0 com
2325 viz    0 com
1500 viz    0 com
2308 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1374 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012596 (s)