News Flash:

Cremes a la Cluj - Reteta al carei secret il stiu doar clujencele

7 Martie 2017
23809 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

foi de cremes (cumparate)
3 oua
1 l lapte
250 gr zahar
125 gr amidon
4 pliculete zahar vanilat
250 ml frisca lichida (optional)
zahar pudra pentru ornat la final

Mod de preparare:

Separam ouale, batem bine albusul cu un pic de sare, galbenusurile le frecam cu zahar si zaharul vanilat.
Punem la fiert jumatate din cantitatea de lapte, iar in cea ramasa punem amidonul si amestecam.
Cand fierbe laptele adaugam galbenusurile frecate cu zahar (ca sa se dizolve si amestecam in continuare), dupa care punem si laptele cu amidonul.
Este foarte important sa lucram la foc mic.

Amestecam pana se face ca o budinca, apoi adaugam imediat albusurile batute spuma (atunci cand este fierbinte budinca) punem cate o lingura de albus si amestecam.
Nu e important cum amestecam pentru ca nu se „taie” nimic in reteta asta.

Intr-o tava asezam prima foaie de cremes peste care sa turnam budinca un pic calduta si o lasam sa se raceasca de tot. Acum putem sa adaugam si un strat de frisca, dar este optional. Faramitam cea de-a doua foaie de cremes si presaram peste budinca (are si un aspect mai frumos, dar este si mai usor de taiat).

Dam la frigider pentru cateva ore sau ideal ar fi sa o lasam peste noapte. Inainte sa o taiem pudram cu zahar pudra.

sursa: vreau doua portii
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

cremes cluj reteta cremes
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1664 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016013 (s)