News Flash:

Creme brulee de ciocolata cu piper Sarawak

11 Aprilie 2013
2868 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

150 g ciocolata neagra (60-70%)
600 g smantana dulce
100 g zahar
5-10 g piper sarawak (depinde cat de mult va place gustul de piper)

Mod de preparare:

Smantana si piperul (sfaramat) se pun pe foc pana dau in clocot. Se acopera si se lasa la infuzat 20 de minute.

Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul. Ciocolata se pune intr-un vas uscat si curat. Se strecoara smantana, se cantareste si se completeaza daca e cazul pentru a avea 600g. Se pune din nou pe foc pana da intr-un clocot si apoi se toarna usor peste galbenusuri in timp ce amestecam. Se pune smantana impreuna cu galbenusurile inapoi pe foc mic, amestecand in continuu pana ajunge la 76-78 grade (sau pana se ingroasa usor). Se toarna totul peste ciocolata. Dupa 30 de secunde amestecam.

Se pregateste bain marie pentru cuptor si se pune folie de aluminiu in tava (cu diamtrul usor mai mare decat diametrul prajiturii finale in care se va turna brulee-ul. Se coace 30-40 min la 165 grade. Se lasa la racit, apoi se baga in congelator pana la folosire.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

5398 viz    1 com
6837 viz    0 com
1641 viz    0 com
1120 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1698 (s) | 34 queries | Mysql time :0.031723 (s)