News Flash:

Creme brulee cu vanilie

30 Decembrie 2011
1530 Vizualizari | 0 Comentarii
Creme brulee cu vanilie
Ingrediente:

 4 galbenusuri
 400 ml smantana lichida
 1/4 cana zahar + 3-4 lingurite
 varf de sare
 1 pastaie vanilie sau 2 lingurite extract vanilie

Mod de preparare:

Porneste cuptorul la 150 grade/treapta minima si lasa-l sa se incalzeasca. Curata pastaia de seminte si arunca-le pe amandoua intr-o oala, alaturi de smantana lichida. Fiarbe smantana pana da in clocot si incepe sa se formeze o spuma la suprafata. Pune smantana deoparte sa se raceasca 10-15 minute si sa se infuzeze cu vanilie.

Bate galbenusurile cu 1/4 cana zahar si varful de sare pana zaharul s-a dizolvat. Daca folosesti extract de vanilie, adauga-l la galbenusuri, nu la smantana. Scoate pastaia de vanilie din smantana si toarna smantana treptat peste galbenusuri amestecand bine. Galbenusurile nu se vor coagula daca adaugi smantana treptat si o amesteci in continuu.

Strecoara crema daca are impuritati si toarn-o in formele ceramice. Pune formele intr-o tava inalta pe care o umpli cu apa fierbinte pana la jumatate. Acopera tava cu o folie de aluminiu si pune-o in cuptorul preincalzit. Dupa 30 minute, inlatura folia si mai lasa crema inca 10-15 minute pana s-a inchegat. Scoate formele din tava, lasa-le sa se raceasca apoi acopera-le cu folie de plastic si pune-le la frigider pentru 4 ore sau peste noapte.

Înainte de a servi, presara o lingurita de zahar pe fiecare forma si caramelizeaza-l cu torta sau cu functia de grill de la aragaz.

sursa reteta si fotografie: Creme brulee cu vanilie
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

galbenusuri smantana lichida zahar sare pastaie vanilie
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3946 viz    0 com
3064 viz    1 com
13314 viz    0 com
2831 viz    0 com
5758 viz    0 com
1555 viz    0 com
3386 viz    0 com
3677 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1537 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014676 (s)