News Flash:

Crema roz de ciocolata

15 Ianuarie 2013
3016 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

un pachet foi de cremes
1 litru lapte
6 galbenusuri
10 linguri amidon
10 linguri zahar
esenta de trandafiri (cativa stropi, nu prea mult, ca e foarte tare aroma)
3 plicuri zahar vanilat
cateva picaturi de colorant alimentar rosu
1 plic zahar vanilat cu scortisoara
300 gr frisca ( optional)
100 gr ciocolata cu lapte
cirese confiate pentru decor

Mod de preparare:

Se pun pe foc 800 ml lapte. In cele 200 gr de lapte se dizolva amidonul. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si esentele, peste care se varsa laptele cu amidonul. Compozitia de lapte cu galbenus si amidon se varsa in cratita cu lapte si se amesteca pana se ingroasa. Pana sa inceapa sa fiarba, picurati si stropii de colorant alimentar pana la nuanta dorita.
Dupa ce s-a ingrosat, se toarna peste foaia de cremes. Optional, se bat si cele 300 gr frisca si se intinde peste crema roz, apoi se acopera cu cealalta foaie de cremes. Se da la frigider pana a doua zi.
Ciocolata se topeste la microunde intr-un castronel. Dupa ce s-a topit, se incorporeaza usor frisca lichida, pana o aducem la o consistenta care sa curga. Se orneaza peste prajitura deja portioanata si se decoreaza cu ciresele confiate. Eu am oprit putina frisca pe care am colorat-o si am ornat deasupra cremesului.

Crema roz de ciocolata recomandata de Dia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

lapte galbenusuri amidon zahar zahar vanilat frisca colorant alimentar
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1604 (s) | 23 queries | Mysql time :0.026737 (s)