News Flash:

Crema de zahar ars Philadelphia

30 Ianuarie 2012
4810 Vizualizari | 0 Comentarii
Crema de zahar ars Philadelphia
Ingrediente:

200 g branza-crema Philadelphia - la temperatura camerei
100 g lapte "evaporat"
250 g lapte
100 g zahar + 50 g pt. caramelizat
2 oua
2 galbenusuri

Mod de preparare:

Cele 50g de zahar se pun intr-o craticioara pe foc potrivit si se lasa, fara a se amesteca, pana se caramelizeaza. Se toarna imediat in forma de copt, iar aceasta se rasuceste usor astfel incat toata baza sa se imbrace in caramel.
Intr-un castron se freaca bine branza-crema. Se toarna usor laptele "evaporat", amestecand continuu. Totul se toarna intr-o craticioara, se adauga si laptele si zaharul si se tine pe foc potrivit, amestecand din cand in cand, pana aproape sa inceapa sa fiarba. Intre timp, intr-un catron se bat putin ouale intregi si galbenusurile. Peste ele se toarna usor, amestecand continuu, compozitia de lapte fierbinte. Se strecoara printr-o sita (nu foarte deasa) direct in forma de copt.
Aceasta se pune in tava de la cuptor, iar in tava se toarna apa fierbinte - de aprox. de 1cm inaltime. Se da la cuptor si se coace 50 de minute la 130°C sau pana cand crema este bine "inchegata" deasupra. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in forma, dupa care se rastoarna pe farfurie...
Crema de zahar ars Philadelphia pregatita de Cristina.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

branza-crema philadelphia lapte evaporat lapte zahar oua galbenusuri
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1488 viz    0 com
3625 viz    0 com
2381 viz    0 com
6830 viz    0 com
1810 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1146 (s) | 34 queries | Mysql time :0.015702 (s)