News Flash:

Crema de zahar ars – Desertul iubit de milioane de oameni. Uite cum o fac eu si are mare succes. Ingredientele ca sa iasa mai buna ca niciodata…

1 Decembrie 2017
185534 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6686 RON (0.0000)
USD: 4.0026 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti

Ingrediente:

  • 1 pachet nuca de cocos
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 1 praf sare
  • 1 litru lapte

Mod de preparare:

Se pune laptele la fiert cu nuca de cocos, 100 g zahar si cele 3 plicuri de zahar vanilat. Intre timp, se face caramelul cu restul de zahar, apoi se toarna in forma dorita si se asteapta sa se raceasca. Dupa ce laptele a dat in clocot, se ia cratita de pe foc si se bat cele 6 oua, apoi se adauga in lapte, amestecand incontinuu cu telul. Compozitia se toarna imediat peste caramel.
 Vasul cu aceasta compozitie se pune intr-o cratita sau tava mai mare, in care se pune apa. Se da la cuptor, la aproximativ 180 grade Celsius, timp de 40 de minute. Dupa ce crema s-a racit, se rastoarna pe un platou.

Citest alta reteta de crema de zahar ars

Ingrediente:

  • 1 litru de lapte
  • 8 oua
  • o cana de 200 gr cu zahar pentru crema
  • o cana de 150 gr cu zahar pentru caramel
  • 1 plic cu zahar vanilat
  • 1 sticluta esenta de rom

Mod de preparare:

Se pun cele 150 grame de zahar intr-un vas inalt si se lasa pe foc pana devine maro. Nu se tine prea mult deasupra flacarii pentru ca risti sa fie amar. Dupa ce s-a topit, se ia cratita de pe foc si se distribuie uniform pe peretii vasului.
Cu ajutorul unui mixer, se bat ouale pana devin spuma, apoi se adauga toata cana de zahar pentru crema si zaharul vanilat. Se adauga laptele si se amesteca mereu. Se adauga esenta de rom si zaharul vanilat.

Se pune toata compozitia in cratita tapetata cu caramel (dupa ce caramelul s-a intarit). Se pune vasul cu crema intr-o tava umpluta pe jumatate cu apa fierbinte. Crema de zahar ars se pune in bain-marie. Cuptorul trebuie sa fie incins la 160 de grade. Desertul trebuie sa stea la cuptor 1 ora si jumatate pana cand se rumeneste. Cand este gata se lasa sa se raceasca si se pune la frigider pentru 2 ore.

preluat de pe sanatatea si wowbiz

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

crema zahar zahar ars tort crema
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1693 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014718 (s)