News Flash:

Crema de zahar ars

4 Aprilie 2011
1521 Vizualizari | 0 Comentarii
Crema de zahar ars
Ingrediente: - 8 oua - 1 litru de lapte - 8 linguri de zahar - 150 g zahar caramel (pentru tapetat) - arome (esenta de vanilie, zahar vanilat) Mod de preparare: Pentru inceput preincalzim cuptorul. Punem laptele la fiert si il pastram cald. Mixam ouale impreuna cu cele 8 linguri de zahar si cu esentele pana obtinem o spuma. (Crema caramel va iesi mai densa daca se mixeaza separat  galbenusurile cu zaharul, pana cand acesta din urma se topeste integral, iar apoi incorporam albusurile batute spuma). Spuma rezultata o adaugam in laptele cald si omogenizam totul. Cele 150 gr de zahar le punem intr-o cratita (atentie sa nu fie emailata) sa se topeasca.  Cand zaharul s-a topit in intregime si s-a caramelizat, tapetam peretii craticioarei in mod uniform. Turnam apoi compozitia de lapte si oua peste zaharul caramelizat si o adaugam la cuptor, la foc potrivit, pentru 40 de minute, pana cand devine aurie. Se serveste rece, de preferat cu frisca, pentru ca ii da un gust deosebit.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cornulete negresa chec
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1294 viz    0 com
3114 viz    0 com
2472 viz    0 com
3698 viz    1 com
1472 viz    0 com
1468 viz    0 com
1404 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1717 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019565 (s)