News Flash:

Crema de limoncello

16 Ianuarie 2013
2033 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

750 gr vodca
10 lamai
1 kg zahar
1,6 litri lapte
1 pastaie de vanilie

Mod de preparare:


Rade coaja lamailor si amesteca cu vodca. Lasa la infuzat intr-un container, la loc intunecos, timp de o saptamana. Dupa o saptamana scurge lichidul printr-un tifon curat si uscat intr-un bol mare de ceramica. Intr-o oala incalzeste laptele, zaharul si pastaia de vanilie. Lasa pe foc pana cand tot zaharul s-a dizolvat. Ia de pe foc si lasa amestecul sa se raceasca la temperatura camerei, timp de cateva ore.

Scoate din amestec pastaia de vanilie. Strecoara lichidul printr-un tifon. Combina apoi vodca cu laptele si amesteca bine. Strecoara acest lichid printr-o strecuratoare acoperita cu tifon. Toarna apoi in sticle si da la frigider. Crema de limoncello poate sta la frigider si 6 luni.
Crema de limoncello se serveste ca atare in pahare inghetate.

Crema de limoncello este o bautura aromata, ideala pentru petreceri. Este racoritoare, parfumata si cremoasa. Se serveste rece, in pahare inghetate.

sursa: acasa

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

vodca lamai zahar lapte container tifon curat oala strecuratoare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1670 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019348 (s)