News Flash:

Crema de legume cu crutoane

31 Ianuarie 2014
1287 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

3 morcovi
3 radacini de pastarnac/patrunjel
2 cartofi
1 jumatate de varza mica
2 cepe sau 1 fie de praz frumos
dovlecel
ardei gras
putina conopida daca aveti prin frigider
1 cutie de 250 grame de smantana
2 galbenusuri

Pentru crutoane: paine, busuioc si putin ulei
 
Mod de preparare:


Curatam legumele, le taiem bucati mari si le punem la fiert. Cand sunt fierte le punem intr-un bol si le mixam fin cu un blender. Adaugam un cub de unt apoi sare si piper dupa gustul fiecaruia. Punem putin cate putin zeama de legume peste legumele mixate pana obtinem o crema fluida, nu prea groasa. La final adaugam 2 galbenusuri de ou amestecate cu 3-4 linguri de smantana, amestecand continuu in crema, focul trebuie sa fie mic.
Lasam sa dea intr-un clocot si crema este gata.

Crutoanele se fac din paine taiata cubulete. Acestea sunt stropite cu ulei (idel ar fi de masline) si presarate cu busuioc uscat apoi tinute 10 minute la cuptor. Crema se serveste calda, cu crutoane adaugate in farfurie si un fir de patrunjel.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

crema legume retete creme retete crutoane retete bzi culinar bzi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1365 viz    0 com
1305 viz    0 com
2461 viz    0 com
1177 viz    0 com
1004 viz    0 com
1332 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1593 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013543 (s)