News Flash:

Crema de lapte pentru torturi si prajituri — foarte delicata si incredibil de gustoasa!

8 Mai 2018
2240 Vizualizari | 0 Comentarii

Daca doriti sa pregatiti un tort de casa, va propunem sa incercati aceasta reteta minunata. Orice tort cu aceasta crema delicioasa este incredibil de gingas: gustul lui nu poate fi redat prin cuvinte! Folositi-o, ca sa decorati si sa intensificati gustul oricarui desert!

Ingrediente:

  • 400 ml de lapte
  • 400 ml de smantana pentru frisca 35%
  • 100 g de lapte condensat
  • 3 galbenusuri de oua
  • 5 linguri de faina sau amidon
  • 80 g de zahar
  • 100 g de unt
  • o fiola de esenta de vanilie

Mod de preparare:

Fierbeti un pahar de lapte intr-un ibric. Combinati laptele ramas, smantana si laptele condensat intr-o craticioara. Puneti-le pe foc mic. Bateti galbenusurile cu zaharul intr-un vas separat. Amestecati paharul de lapte fierbinte cu faina/amidonul, dupa care adaugati-le treptat, in jet subtire, amestecand continuu, in compozitia de galbenusuri. Amestecati foarte bine, ca sa nu ramana cocoloase.
Cand amestecul de lapte, smantana si lapte condensat va incepe sa clocoteasca, luati-l de pe foc. Turnati in jet subtire compozitia de galbenusuri in el, amestecand continuu cu telul.

Puneti compozitia obtinuta pe foc mic si incalziti-o pana se va ingrosa. Nu uitati sa o amestecati in permanenta. Apoi luati crema de pe foc, adaugati esenta de vanilie in ea si lasati-o sa se raceasca.
Cand va ajunge la temperatura camerei, adaugati untul taiat in cubulete si mixati crema pe parcursul a 2-3 minute, ca sa capete o textura ideala pentru torturi si prajituri.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

crema delicioasa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1751 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019406 (s)