News Flash:

Crema de lamaie pentru deserturi aromate

19 Iunie 2013
1211 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6663 RON (0.0000)
USD: 4.0270 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Umplutura perfecta pentru tarte sau prajituri, toppingul aromat pentru biscuiti sau briose, crema de lamaie cu nume britanic este o alegere racoroasa de vara, suficient de dulce cat sa iti satisfaca pofta de desert.

Lectia de gatit: Lemon curd - crema de lamaie pentru deserturi aromate

Imi place sa ii spun dupa numele ei britanic: lemon curd sau curd de lamaie. Un curd pentru ca e facuta cu oua care nu se incheaga ca o crema cu amidon pentru ca sunt gatite pe bain-marie. Imi place gustul ei puternic de citrice si ingredientele nepretentioase, timpul scurt in care se gateste si versatilitatea care o face potrivita pentru aproape orice combinatie de desert.

Crema cu lamaie este cea mai populara, insa o poti pregati si cu lime, portocala, grepfrut. Le poti combina aromele sau le poti pregati separat. Secretele pe care trebuie sa le stii sunt cum sa lucrezi la bain-marie si cum sa storci sucul de lamaie fara batai de cap. Adica, sa lasi lamaile (sau citricele) sa ajunga la temperatura camerei si sa le rulezi de cateva ori pe masa inainte sa le tai si sa le storci cu mana, obtinand astfel tot sucul din ele. Inca un truc bun de stiut este sa razi coaja de citrice imediat ce le-ai scos din frigider pentru ca se rade mai usor.

M-am indragostit de lemon curd intr-o tarta in care mi-a placut contrastul dintre aluatul dulce si crema acrisoara, matasoara si consistenta ca o budinca. Apoi am aflat ca britanicii sunt innebuniti dupa ea si o servesc cu “scones” (chifle mici) la ora ceaiului, cu briose, cu biscuiti. Am gasit-o in retete de cheesecake, ca ultim strat adaugat in locul unui sos de fructe. Am vazut ca poate fi folosita ca umplutura pentru prajituri, cupcakes, torturi, gogosi, clatite, o poti aseza ca strat in parfaits sau intr-o Pavlova si sunt sigura ca mai exista variante delicioase in care poate fi folosita.

Iar daca iti ramane, o poti pastra intr-un borcan inchis etans timp de o saptamana, la frigider.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

umplutura perfecta bain-marie lemon curd cupcakes gogosi clatite
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1732 (s) | 34 queries | Mysql time :0.029780 (s)