News Flash:

Crema de lamaie

17 Ianuarie 2012
2852 Vizualizari | 0 Comentarii
Crema de lamaie
Ingrediente:

200 ml smantana grasa (min. 30% grasime)
4 linguri zahar
2-3 linguri zeama de lamaie
coaja rasa de la o lamaie
 
Mod de preparare:

Intr-o craticioara, incalzeste la foc mic smantana lichida si zaharul, amestecand pana se dizolva. Lasa smantana sa dea in clocot, apoi mai las-o 5 minute sa fiarba si amestecand din cand in cand. As sugera sa nu pleci de langa aragaz fiindca smantana se arde destul de usor.

Dupa cele 5 minute de fiert, ia-o de pe foc, amesteca zeama de lamaie si las-o sa se raceasca 10-15 minute. Adauga apoi coaja de lamaie si transfera crema rezultata intr-un castron. Din cantitatile date a iesit un castron mic de crema.

Posset poate fi servita calduta ca o budinca, dar daca o lasi la frigider cateva ore se intareste si devine ferma, perfect pentru intins pe muffins, clatite sau biscuiti.
sursa reteta si fotografie: Crema de lamaie
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

smantana grasa zahar posset budinca muffins clatite biscuiti
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2211 viz    0 com
2184 viz    0 com
3926 viz    0 com
3278 viz    0 com
2826 viz    0 com
2566 viz    0 com
2642 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1610 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019201 (s)