News Flash:

Crema caramel cu mere

19 Mai 2011
1059 Vizualizari | 0 Comentarii
Crema caramel cu mere1
Ingrediente: Pentru caramel: 750 ml suc de mere limpede un praf de scortisoara Pentru crema de oua: 3 oua 3 galbenusuri 55 gr de zahar 600 ml suc de mere limpede Pentru servit: 300 gr mure Mod de preparare: Pentru a prepara caramelul, se pune sucul de mere intr-o cratita mare, impreuna cu scortisoara. Se da in clocot, apoi se fierbe la foc iute 20 de minute, pana cand lichidul a scazut la jumatate. Se micsoreaza flacara la mediu si se continua fierberea inca 10 minute, pana cand lichidul este brun si se ingroasa, capatand consistenta unui sirop. Se ia cratita de pe foc, iar lichidul se toarna in 6 forme de budinca (cu o capacitate de 150 ml). Se inclina si se rotesc formele pentru ca lichidul sa le imbrace uniform peretii sau se intinde lichidul cu o lingura. Pentru crema de oua se bat acestea impreuna cu galbenusurile si zaharul. Se da in clocot sucul de mere intr-o cratita, apoi se incorporeaza cu grija in mixtura de oua, amestecand bine. Se toarna crema in cele 6 forme unse cu caramel. Se asaza formele pe o tava de copt. Se toarna fierbinte in tava, cat sa acopere jumatate din inaltimea formelor. Se coc 35-40 de minute, pana ce crema s-a inchegat. Se scot formele din cuptor si se lasa sa se raceasca cel putin 2 ore. Pentru a servi crema, se desprinde fiecare portie trecand lama unui cutit pe langa peretii formei, apoi se rastoarna pe o farfurie, in propriul sau sos caramel. Se serveste crema cu mure proaspete.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

mure lichior campari
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1583 viz    0 com
1421 viz    0 com
1081 viz    0 com
6829 viz    0 com
1277 viz    0 com
1290 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1627 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018964 (s)