News Flash:

Craciun si Revelion

Cum se face Vasilopita, prajitura cu noroc, pentru Revelion. Desertul Sfantului Vasile
28 Decembrie 2017

Vasilopita sau prajitura Sfantului Vasile este o prajitura gustoasa, usor de preparat, cu specific grecesc. Asemanatoare cozonacului, vasilopita este pregatita potrivit...

3219 vizite0 comentarii
Salata de sarbatori "Ursul Polar" - Cum se prepara
28 Decembrie 2017

Salata de sarbatori "Ursul Polar" - Cum se prepara Ingrediente: 2 cartofi fierti si decojiti 4 castraveti murati nu prea mari 1 piept de pui...

4282 vizite0 comentarii
Ce trebuie sa mananci de Revelion ca sa ai noroc tot anul
27 Decembrie 2017

Putini oameni se considera norocosi, dar de fapt nu stiu ca atat timp cat au sanatate, au tot ceea ce le trebuie. Incepe Noul An cu dreptul si fii snatoasa! Mananca aceste...

15936 vizite0 comentarii
Ce mancau romanii de Craciun in 1937 - Mesele de Craciun se intindeau pana seara tarziu, iar ultima cafea servita se numea „sictir caffe”
27 Decembrie 2017

In prezent, meniul de Craciun este foarte diversificat, incluzand, pe langa preparatele traditionale romanesti, si feluri de mancare mai sofisticate „imprumutate”...

3032 vizite0 comentarii
Dupa Craciun - Supa pentru detoxifiere
26 Decembrie 2017

Doctor Oz vine cu noi idei de supe pentru detoxifierea organismului , idei pe care le primim cu bratele deschise, mai ales acum dupa mancarurile consistente de sarbatori....

2928 vizite0 comentarii
Cum se face patatas bravas
26 Decembrie 2017

Ingredientele sunt pentru 2-3 portii, temperatura si timpul de coacere trebuie respectate ca sa iasa niste cartofi crocanti la exterior si moi in interior asa cum trebuie sa...

735 vizite0 comentarii
Un rasfat pentru toata familia - Biscuiti cu branza cheddar
25 Decembrie 2017

Un rasfat pentru toata familia - Biscuiti cu branza cheddar - Biscuitii cu branza cheddar sunt usor de preparat si vor fi indragiti de intreaga familie. Acestia sunt usori...

1199 vizite0 comentarii
Ce am pus pe masa de Craciun - Prajiturele cu cacao
25 Decembrie 2017

Ce am pus pe masa de Craciun - Prajiturele cu cacao. Toata lumea va dori sa guste din aceasta prajitura cu cacao , asadar sa nu te miri daca va disparea in scurt timp de pe...

1066 vizite0 comentarii
Cum se fac scutecele Domnului - Turte cu julfa
25 Decembrie 2017

Sunt specifice zonei Moldovei in perioada Craciunului , unde sunt cunoscute sub denumirea de turte. Mai pot fi intalnite si in alte zone, de data aceasta fiind numite...

2384 vizite0 comentarii
Otravurile pe care le punem pe masa de Craciun. Ce greseli fac romanii
25 Decembrie 2017

Pentru a scapa de corvoada gatitului, multi oameni apeleaza la produse pe care le cumpara de-a gata din magazine. Putini sunt insa cei care citesc etichetele, iar astfel ajung...

1998 vizite0 comentarii
Craciun fericit!
24 Decembrie 2017

Frumusetea iernii, cu dulcele ecou al colindelor, sa va aduca implinire, iubire si fericire. Craciun fericit!

749 vizite0 comentarii
Fulg de nea - Fursecuri magice pentru zile ca-n povesti de Craciun
21 Decembrie 2017

Fursecurile fulg de nea au un aspect deosebit si sunt moi la interior si crocante si dulci la exterior. Daca va place ciocolata , sigur le veti iubi! Citeste si reteta...

991 vizite0 comentarii
Cozonac ca-n povesti - Aluat crescut frumos, umpluta buna, copt fara sa crape
21 Decembrie 2017

Ingrediente: Pentru cozonac: 1 kg si o mana de faina 4 oua (2 intregi si 2 galbenusuri) 300 g de zahar (10 linguri) 400 ml de lapte 75 g de drojdie...

2779 vizite0 comentarii
Ca la bunica in bucatarie - Cozonac cu nuca si cacao
20 Decembrie 2017

Reteta de cozonac cu nuca si cacao: Ingrediente: Pentru aluat: 1 kg faina 50 g drojdie proaspata 500 ml lapte 100 g unt 250 g zahar 5...

4370 vizite0 comentarii
Muschi de porc in aluat
20 Decembrie 2017

Ingrediente: 1 kg muschi de porc sau cotlet de porc fara os 800 g de aluat foietaj 300 g de ciuperci 1 ceapa mare sau 2 potrivite 3 linguri de ulei de...

1249 vizite0 comentarii
Cum se afuma carnea de porc. De la muschi si carnati la slanina si oase pentru ciorba
19 Decembrie 2017

Craciunul vine la pachet cu multe traditii si obiceiuri. Sigur ca la baza sunt cele de ordin religios, iar acestea sunt cele mai importante. Insa pentru noi, romanii, printre...

2953 vizite0 comentarii
E traditie sa o fac in fiecare an - Prajitura Craciunita
19 Decembrie 2017

Prajitura Craciunita a devenit nelipsita de pe masa de Craciun. A capatat popularitate mai ales in ultimii ani, dupa ce cofetariile au fost impanzite cu briosele delicioase....

2262 vizite0 comentarii
Prajitura Polara - Ideala pentru Craciun
19 Decembrie 2017

Ingrediente: Pentru blat: 4 linguri faina 6 oua 2 linguri cacao 6 linguri zahar cu varf Citeste si E traditie sa o fac in fiecare an - Prajitura...

88254 vizite0 comentarii
Tort "Fulgi de nea" - Desert fara coacere
19 Decembrie 2017

Ingrediente: Pentru blat: cca 150 gr faina alba cca 75 gr cacao pudra cca 150 gr zahar 3/4 lingurita praf de copt 3/4 lingurita bicarbonat de sodiu...

10565 vizite1 comentarii
Cum se prepara corect lebarul. Aceasta este reteta traditionala pe care putine gospodine o mai stiu
19 Decembrie 2017

Lebarul (germ. Leberwurst ) este un preparat traditional pe masa de Craciun. Este un carnat pe baza de organe - in special ficat asezonat cu multe mirodenii, pregatit dupa...

27727 vizite0 comentarii
Pentru masa de Craciun si Revelion - Cozonac simplu cu miere de albine
18 Decembrie 2017

Chiar daca este o reteta cu o dificultate mai mare, acest cozonac delicios cu miere nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Craciun . Cei mici il vor adora, cu siguranta....

1111 vizite0 comentarii
Ti se topeste in gura - Reteta de sorici in saramura cu usturoi…Iata cum se prepara aceasta delicatesa
18 Decembrie 2017

Se pregateste soriciul, se spala, se curata de par. Se taie fasii apoi, cu dimensiunile dorite. Se ruleaza, eventual se leaga cu ata si se aseaza in borcane de 800 gr. Se...

4544 vizite0 comentarii
Traditii - Taierea porcului de Craciun – 7 reguli de care trebuie sa tinem cont pentru ca preparatele sa iasa gustoase
18 Decembrie 2017

Exista cateva reguli de aur pe care trebuie sa le respectam atunci cand taiem porcul, pentru ca preparatele sa iasa gustoase. Iata care sunt acestea: Pentru ca soricul sa...

1652 vizite0 comentarii
Cum pastram soriciul fraged si moale. Secretul pe care putini il stiu
18 Decembrie 2017

Pentru a pastra soriciul moale si in conditii optime, gospodinele au o reteta speciala. Aceasta este deosebit de simpla si ne permite sa avem soriciul fraged mai mult timp....

20016 vizite0 comentarii
Cum se prajesc corect carnatii de casa. Metoda folosita pana acum e gresita - Cum sa-i prajesti ca sa fie cat mai pofticiosi
14 Decembrie 2017

Cine nu stie ca poti praji carnatii rapid, in tigaie sau ca ii poti pregati pe gratar? Expertii sustin, insa, ca exista un mic detaliu care le scoate in evidenta gustul si...

8576 vizite0 comentarii
Condimentul secret din carnatii ardelenesti. Foarte putine gospodine stiu asta si il folosesc
14 Decembrie 2017

Reteta clasica de carnati ardelenesti include carne macra si carne grasa intr-un procent de 80% cu 20%. Pentru carnea macra se foloseste pulpa de porc . La carne se adauga...

22613 vizite0 comentarii
Iti place soricul si abia astepti sa il mananci de sarbatori? Acest obicei este nociv. Ce recomanda specialistii in nutritie
14 Decembrie 2017

Iti place soricul si abia astepti sa il mananci de sarbatori? Acest obicei este nociv. Ce recomanda specialistii in nutritie. Vine Craciunul si fiecare dintre noi va gusta mult...

1265 vizite1 comentarii
Cum aflam greutatea unui porc fara cantar. Formula de calcul cu care nu dai gres
13 Decembrie 2017

Cei care nu au la indemana un cantar pentru a cantari porcul pot sa foloseasca o ruleta si o metoda de calcul simpla, care nu da gres. Greutatea unui porc poate fi aflata si...

33057 vizite0 comentarii
Ce boli poate vindeca slanina. Beneficiile unui aliment traditional
12 Decembrie 2017

Cand cercetarile medicale au descoperit actiunile negative ale produselor alimentare noi, care au incercat sa inlocuiasca grasimile traditionale, specialistii si-au indreptat...

3121 vizite0 comentarii
Cum se prepara un lebar pentru Craciun
12 Decembrie 2017

O sa-ti para rau ca nu ai facut lebar de casa pana acum: Ingrediente: 1 kg de ficat de porc 1 kg de gusa de porc 1 inima de porc 2 rinichi de porc 2...

5615 vizite0 comentarii
Dupa cea mai simpla reteta mostenita de la bunica - Sarmalute traditionale pentru masa de Craciun
12 Decembrie 2017

Indiferent de ce alegi sa pui pe masa de Craciun , sarmalutele nu trebuie sa iti lipseasca. Fie ca esti as intr-ale bucatariei sau incepator, vei adora reteta noastra...

2531 vizite0 comentarii
Trucuri prin care vei termina in timp record cu meniul de sarbatori
12 Decembrie 2017

Aceste sfaturi cu ajutorul carora iti poti reduce considerabil timpul petrecut in bucatarie iti vor fi extrem de utile: Trucul pentru cel mai rapid mod de preparare a...

1618 vizite0 comentarii
Negresele lui Mos Craciun - Ii inveselesc si pe cei mai mofturosi musafiri
12 Decembrie 2017

In prag de sarbatori, un desert delicios cu ciocolata si fructe, intr-un decor tematic si simpatic face minuni in familie. Vezi reteta simpla de negresele lui Mos Craciun , cu...

2092 vizite0 comentarii
Reteta de Craciun 2017. Carnati traditionali de casa pentru masa de Craciun
12 Decembrie 2017

Daca nu vreti sa cumparati carnati gata facuti de la magazin, ci preferati sa ii faceti chiar dumneavoastra in gospodaria proprie, va ajutam punandu-va la dispozitie cea mai...

3605 vizite0 comentarii
Asa se fac cele mai bune jumari de Craciun
11 Decembrie 2017

Jumarile de porc, numite in unele regiuni ale tarii jumeri sau jumere, nu lipsesc de pe masa romanilor in perioada Craciunului. Trebuie neaparat sa nu uiti ca sarea se pune pe...

20479 vizite0 comentarii

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1750 (s) | 24 queries | Mysql time :0.016963 (s)