News Flash:

Craciun si Revelion

Cum sa reciclezi restul de cozonac de la sarbatori
4 Ianuarie 2019

Cozonacul este un desert foarte iubit de catre romani si consumat, cu precadere, de Sarbatori. Euforia Sarbatorilor ne poate face sa cumparam sau sa preparam prea mult cozonac....

680 vizite0 comentarii
Calendar ortodox 2019 ianuarie. Ce puteri miraculoase are apa sfintita de la Boboteaza
3 Ianuarie 2019

Crestinii ortodocsi sarbatoresc Boboteaza sau Botezul Domnului pe 6 ianuarie. Atunci  se sfinteste Agheasma Mare in biserici si manastiri. Cuvantul “agheasma”...

979 vizite0 comentarii
Alimentul interzis de pe masa de Revelion! Ce nu trebuie sa consumi in noaptea dintre ani
30 Decembrie 2018

Toate gospodinele au intrat din nou in febra pregatirilor pentru masa de Revelion. Pentru ca anul sa fie unul imbelsugat, din mosi-stramosi se obisnuieste ca masa sa fie una...

1838 vizite0 comentarii
Revelion 2018-2019. Ce sa faci pe 31 decembrie ca sa ai noroc tot anul urmator
30 Decembrie 2018

Pe intreg Pamantul, pe 31 decembrie, unii oameni respecta o serie de traditii si superstitii ca sa aiba noroc in urmatorul an. Asa ca, pe langa obiceiurile traditionale, poti...

1710 vizite0 comentarii
Ce trebuie sa mananci de Revelion ca sa ai noroc in anul ce vine
28 Decembrie 2018

Putini oameni se considera norocosi, dar de fapt nu stiu ca atat timp cat au SANATATE, au tot ceea ce le trebuie. Incepe Noul An cu dreptul si fii snatoasa! Mananca aceste...

2623 vizite0 comentarii
Revelion 2019. Daca faci asta, ai ghinion tot anul. Ce trebuie sa faci de Anul Nou 2019 daca ai pisica sau caine
28 Decembrie 2018

Cu totii ne dorim un inceput bun in anul care vine. Vrem sanatate, fericire, succes in cariera, prosperitate!... Pentru indeplinirea tuturor dorintelor exista, din...

1603 vizite0 comentarii
De ce e bine sa mananci struguri de Revelion. Atentie, trebuie sa numeri boabele
28 Decembrie 2018

Superstitii si traditii de Anul Nou (Revelion) – Afla cum poti sa atragi norocul, sanatatea, banii si fericirea de partea ta. Noaptea de Revelion este plina de traditii,...

15151 vizite1 comentarii
Ce sa faci in dimineata zilei de 25 decembrie ca sa ai noroc tot anul viitor
24 Decembrie 2018

Din vremuri indepartate, traditiile pe care le implinim in ziua magica de Craciun atrag norocul si bucuriile in viata noastra in Noul An. Pentru ca sa ne mearga bine in anul...

2917 vizite0 comentarii
Ajunul Craciunului, se deschide ciclul celor 12 zile sacre. Ce nu e bine sa faci pentru a nu alunga norocul
24 Decembrie 2018

Traditii si semnificatii in Ajunul Craciunului. Ce este interzis sa faci pe 24 decembrie daca vrei sa ai belsug in 2019. Vine Craciunul, insa inainte de ziua in care ne bucuram...

1146 vizite0 comentarii
Reteta de cozonac a lui Pastorel Teodoreanu
24 Decembrie 2018

Pastorel Teodoreanu este unul dintre cei mai iubiti scriitori romani. In afara de operele sale valoroase, acesta a lasat in urma sa mai multe retete extrem de apreciate....

580 vizite0 comentarii
Reteta de cozonac a lui Mihail Kogalniceanu si Costache Negruzzi, veche de 177 de ani
24 Decembrie 2018

Nu exista Craciun fara cozonac pe masa, iar multe gospodine cauta retete noi pentru a pregati acest preparat delicios. Cu nuca si cu rahat sau cu mac, cu stafide ori cu...

570 vizite0 comentarii
Retetele lui Horia Virlan pentru Craciun. Ce pregateste pentru masa festiva
24 Decembrie 2018

Virlan este unul dintre cei mai cunoscuti bucatari de la noi, iar secretele sale din bucatarie sunt apreciate de multe persoane pasionate de gatit. Bucatatul a impartasit o...

871 vizite0 comentarii
Ajunul Craciunului – Traditii, obiceiuri si superstitii romanesti si straine
24 Decembrie 2018

Ajunul Craciunului traditii si obiceiuri. Ziua de Ajun este celebrata in data de 24 decembrie. Aceasta este o zi incarcata de traditii, obiceiuri si superstitii, atat in lumea...

413 vizite0 comentarii
Cei mai buni carnati se fac dupa retete simple. Secretul bucatarilor a fost dezvaluit: Ingredientul care nu trebuie sa lipseasca
23 Decembrie 2018

Cine cauta traditionalul de Craciun nu trebuie sa piarda zile intregi in bucatarie. E suficient sa calce pragul bucatarilor care duc mai departe retetele de odinioara. Ei stiu...

504 vizite0 comentarii
Trucul simplu care transforma sarmalele intr-o mancare sanatoasa si cu mai putine calorii. Uite ce sa adaugi printre straturi
23 Decembrie 2018

Sarmalele pot fi pregatite sanatos si pot reprezenta o mancare hranitoare si benefica organismului. „Gatite sanatos inseamna carne slaba, chiar si de porc, dar slaba....

758 vizite0 comentarii
De ce se mananca piftie de Revelion
21 Decembrie 2018

Nicio masa de Craciun nu este completa fara piftia de porc sau, cum mai este denumita, racitura. Acest fel de mancare este foarte gustos si apreciat de oricine, desi necesita...

4091 vizite0 comentarii
Ignat, 2018! Traditii si superstitii! Ce este bine sa faci in aceasta zi pentru a avea un an 2019 de vis
19 Decembrie 2018

Zi mare pentru romani, pe 20 decembrie. In fiecare an, in aceasta zi, se sarbatoreste Ignatul. Ignatul 2018 este ziua in care oamenii taie porcii pentru Craciun. Una dintre...

814 vizite0 comentarii
Traditii, obiceiuri, superstitii de Ignat
18 Decembrie 2018

Sarbatorile de iarna incep, oficial, din 20 decembrie, cand are loc Ignatul sau ziua sacrificarii porcului. Iata ce trebuie sa faci in aceasta zi! Traditii, obiceiuri,...

525 vizite0 comentarii
Prajitura de Craciun - Prajitura absolut delicioasa gata in doar cateva minute, perfecta pentru Craciun
17 Decembrie 2018

O data cu venirea frigului, parca pofta de "ceva dulce" este din ce in ce mai acuta, iar Craciunul este momentul in care toata lumea isi doreste sa aiba cele mai...

5060 vizite0 comentarii
Cornulete cu nuca, un deliciu din copilarie, pentru sarbatorile de iarna
17 Decembrie 2018

Ingrediente pentru 70-80 buc: 250g faina alba 000 100g nuca macinata 150g unt minimum 65% grasime 100g zahar pudra 1 galbenus de ou 1 plic zahar vaniliat Mod de...

593 vizite0 comentarii
 200 g de branza si 4 oua pentru cel mai gingas tort din lume! Un desert foarte simplu, dar extrem de gustos
VIDEO
200 g de branza si 4 oua pentru cel mai gingas tort din lume! Un desert foarte simplu, dar extrem de gustos
14 Decembrie 2018

Tortul “Parsla” este un desert foarte simplu, dar incredibil de gustos, care se prepara din blaturi aerate din pandispan, crema de frisca si branza si este presarat...

1529 vizite0 comentarii
Asa ceva sa faci de sarbatori: Toba la sticla – Reteta pentru Craciun si Revelion
14 Decembrie 2018

Pentru a prepara aceasta delicatesa ai nevoie de urmatoarele ingrediente  1/2 kg carne de porc, 2 kg organe de porc ,1-2 foi dafin, o bucata mai mare sorici, o lingurita...

1767 vizite0 comentarii
Tort delicios ”Halva” – un desert original si deosebit de savuros
13 Decembrie 2018

Va prezentam o reteta de tort delicios cu halva. Acesta este un desert deosebit de apetisant, original si aspectuos. Blaturile bicolore se combina perfect cu crema dulce si...

1567 vizite0 comentarii
Cum sa prepari cozonacul de Craciun ca sa-ti iasa pufos ca la cofetarie
11 Decembrie 2018

“Checul-cozonac de Craciun” este simbolul sarbatorilor de iarna si nu trebuie sa lipseasca de pe masa de sarbatoare. Acest desert este absolut fantastic, cu textura...

1368 vizite0 comentarii
Cum se fac biscuitii copilariei. Reteta e destul de simpla
10 Decembrie 2018

Ingrediente: 200 grame unt (sau untura) 200 grame zahar 3 oua 3 linguri lapte 3 linguri smantana 2 pliculete praf de copt Esenta de vanilie un kg de...

821 vizite1 comentarii
Caltabosi deliciosi ca la tara
10 Decembrie 2018

Va propunem sa incercati un caltabos delicios cu maruntaie de porc si vita si sa-l serviti pe masa de sarbatoare. Acest deliciu de casa se prepara foarte simplu, trebuie doar...

995 vizite0 comentarii
Cum preparam cea mai delicioasa toba de casa, un preparat nelipsit de pe mesele romanilor in perioada Sarbatorilor
6 Decembrie 2018

Bucatele traditionale umplu mesele romanilor in perioada sarbatorilor, iar dintre acestea, cele mai populare sunt preparatele din carne de porc. De aceea, pentru un festin cat...

3386 vizite0 comentarii
Ce mancau romanii de Craciun, in 1937? Mesele de Craciun se intindeau pana seara tarziu, iar ultima cafea servita se numea „sictir caffe”
6 Decembrie 2018

In prezent, meniul de Craciun este foarte diversificat, incluzand, pe langa preparatele traditionale romanesti, si feluri de mancare mai sofisticate „imprumutate”...

715 vizite0 comentarii
Salata in straturi ”Regina iernii” – perfecta pentru sarbatorile de iarna
6 Decembrie 2018

Salatele reprezinta un aperitiv indispensabil la masa de sarbatoare. Deoarece suntem in pragul sarbatorilor de iarna, va prezentam mai jos o salata deosebit de fina, aromata si...

1534 vizite0 comentarii
Nu exista gospodina care sa nu-si faca probleme cum ii va iesi cozonacul de Craciun… Reteta corecta de cozonac moldovenesc
6 Decembrie 2018

Nu exista gospodina care sa nu-si faca probleme cum ii va iesi cozonacul de Craciun. Pentru a scapa de acest stres, va oferim reteta perfecta a unui cozonac moldovenesc:...

1709 vizite0 comentarii
Toba de pui, facuta in conditii casnice
5 Decembrie 2018

Adorati toba din comert, dar doriti ceva mai sanatos, fara aditivi chimici si gluten? Va prezentam o reteta de toba din pui, preparata in conditii casnice. Aceasta va inlocui...

943 vizite0 comentarii
Tort “Raffaello” fara coacere – un deliciu de zile mari
5 Decembrie 2018

Tortul “Raffaello” este o prajitura indragita de toata lumea, iar pe internet sunt o multime de retete pentru prepararea sa. Noi insa va prezentam o reteta...

5825 vizite0 comentarii
Prajitura cu blat de nuci, blat de cacao si crema de lamaie – Foarte delicioasa si aromata
4 Decembrie 2018

Pentru a o pregati, vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente: Ingrediente pentru blat: 4 albusuri 150 g zahar 150 g nuci macinate 5 linguri de faina 2...

15003 vizite0 comentarii
Reteta copilariei: Nuci umplute! Le mai tii minte?
4 Decembrie 2018

In amintirea anilor de copilarie, cand nicio masa de sarbatoare nu era completa fara cozonac, nuci umplute, „faguri” lipiti cu serbet si prajitura alba ca zapada,...

1940 vizite0 comentarii
Prajitura cu visine si branza, acrisoara si apetisanta
4 Decembrie 2018

Ai nevoie de: 2 foi de pandispan cu cacao. Pentru crema: 500g branza ricotta, 100g smantana, 50g mascarpone, 150g zahar, 3 pliculete zahar vanilat, 1-2 picaturi esenta de...

1237 vizite0 comentarii

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1770 (s) | 16 queries | Mysql time :0.012210 (s)