News Flash:

Craciun si Revelion

Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6605 RON (+0.0077)
USD: 4.1120 RON (+0.0247)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Cum sa prepari cozonacul de Craciun ca sa-ti iasa pufos ca la cofetarie
11 Decembrie 2018

“Checul-cozonac de Craciun” este simbolul sarbatorilor de iarna si nu trebuie sa lipseasca de pe masa de sarbatoare. Acest desert este absolut fantastic, cu textura...

679 vizite0 comentarii
Cum se fac biscuitii copilariei. Reteta e destul de simpla
10 Decembrie 2018

Ingrediente: 200 grame unt (sau untura) 200 grame zahar 3 oua 3 linguri lapte 3 linguri smantana 2 pliculete praf de copt Esenta de vanilie un kg de...

474 vizite1 comentarii
Caltabosi deliciosi ca la tara
10 Decembrie 2018

Va propunem sa incercati un caltabos delicios cu maruntaie de porc si vita si sa-l serviti pe masa de sarbatoare. Acest deliciu de casa se prepara foarte simplu, trebuie doar...

676 vizite0 comentarii
Cum preparam cea mai delicioasa toba de casa, un preparat nelipsit de pe mesele romanilor in perioada Sarbatorilor
6 Decembrie 2018

Bucatele traditionale umplu mesele romanilor in perioada sarbatorilor, iar dintre acestea, cele mai populare sunt preparatele din carne de porc. De aceea, pentru un festin cat...

2247 vizite0 comentarii
Ce mancau romanii de Craciun, in 1937? Mesele de Craciun se intindeau pana seara tarziu, iar ultima cafea servita se numea „sictir caffe”
6 Decembrie 2018

In prezent, meniul de Craciun este foarte diversificat, incluzand, pe langa preparatele traditionale romanesti, si feluri de mancare mai sofisticate „imprumutate”...

225 vizite0 comentarii
Salata in straturi ”Regina iernii” – perfecta pentru sarbatorile de iarna
6 Decembrie 2018

Salatele reprezinta un aperitiv indispensabil la masa de sarbatoare. Deoarece suntem in pragul sarbatorilor de iarna, va prezentam mai jos o salata deosebit de fina, aromata si...

882 vizite0 comentarii
Nu exista gospodina care sa nu-si faca probleme cum ii va iesi cozonacul de Craciun… Reteta corecta de cozonac moldovenesc
6 Decembrie 2018

Nu exista gospodina care sa nu-si faca probleme cum ii va iesi cozonacul de Craciun. Pentru a scapa de acest stres, va oferim reteta perfecta a unui cozonac moldovenesc:...

1064 vizite0 comentarii
Toba de pui, facuta in conditii casnice
5 Decembrie 2018

Adorati toba din comert, dar doriti ceva mai sanatos, fara aditivi chimici si gluten? Va prezentam o reteta de toba din pui, preparata in conditii casnice. Aceasta va inlocui...

761 vizite0 comentarii
Tort “Raffaello” fara coacere – un deliciu de zile mari
5 Decembrie 2018

Tortul “Raffaello” este o prajitura indragita de toata lumea, iar pe internet sunt o multime de retete pentru prepararea sa. Noi insa va prezentam o reteta...

3972 vizite0 comentarii
Prajitura cu blat de nuci, blat de cacao si crema de lamaie – Foarte delicioasa si aromata
4 Decembrie 2018

Pentru a o pregati, vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente: Ingrediente pentru blat: 4 albusuri 150 g zahar 150 g nuci macinate 5 linguri de faina 2...

11434 vizite0 comentarii
Reteta copilariei: Nuci umplute! Le mai tii minte?
4 Decembrie 2018

In amintirea anilor de copilarie, cand nicio masa de sarbatoare nu era completa fara cozonac, nuci umplute, „faguri” lipiti cu serbet si prajitura alba ca zapada,...

893 vizite0 comentarii
Prajitura cu visine si branza, acrisoara si apetisanta
4 Decembrie 2018

Ai nevoie de: 2 foi de pandispan cu cacao. Pentru crema: 500g branza ricotta, 100g smantana, 50g mascarpone, 150g zahar, 3 pliculete zahar vanilat, 1-2 picaturi esenta de...

916 vizite0 comentarii
Prajitura O noapte la Venetia – Nimeni nu se satura doar cu o portie
4 Decembrie 2018

Prajitura „O noaptela Venetia” sau „O noapte venetiana” este cred, una dintre cele mai bune prajituri ce se regaseste in caietul cu retete al mamei, asa...

2908 vizite0 comentarii
Reteta pe care am trecut-o pe lista pentru sarbatori - Prajitura de Craciun
3 Decembrie 2018

Ingrediente: Foi: 7 linguri de zahar, 7 linguri ulei,, 7 linguri apa, 1 lingura de bulion, 1 plic amoniu pentru prajituri, faina. Crema: 1 litru lapte, 9 linguri faina, 1...

3473 vizite0 comentarii
Prajitura cu foi cu miere de albine
3 Decembrie 2018

Ingrediente: 4 lingurite cu miere de albine 1 ou 400 g zahar pudra 1 lingurita bicarbonat de sodiu 250 ml lapte + 5 linguri lapte 600 g faina alba 80 g margarina 250...

659 vizite0 comentarii
Carnati de casa - Perfecti pentru o masa de Craciun
3 Decembrie 2018

Ingrediente: 1 kg carne de porc (pulpa nedegresata) 500 g carne de vita 500 g carne de berbec 1 cana supa de carne 1/2 capatana de usturoi 1-2 lingurite sare piper...

601 vizite0 comentarii
Asa se face cozonacul in Ardeal si este foarte pufos si aromat
3 Decembrie 2018

Ingrediente:  esenta de rom  esenta de vanilie  350 g zahar  100 ml lapte  10 lingurite cacao  500 g nuca macinata  coaja de la o...

1659 vizite0 comentarii
Salata cu ciuperci “De sarbatoare” – dispare intr-un minut
30 Noiembrie 2018

Uimiti-va oaspetii cu o salata originala si super gustoasa! Salata “De sarbatoare” se prepara foarte usor si combina armonios toate ingredientele. Salata are un...

2784 vizite0 comentarii
Prajitura Kinder Pinguin - Cum se face
28 Noiembrie 2018

Ingrediente: Foi: 10 oua, 200 grame zahar, 2 pachetele de zahar vanilat, 5 linguri pline cu gris, 5 linguri pline de faina, 5 linguri pline de cacao amara, 5 linguri de...

759 vizite0 comentarii
Prajitura Alba-ca-Zapada - Desert fin si usor, cu foi moi si crema delicioasa
27 Noiembrie 2018

Ingrediente foi: 10 linguri lapte 10 linguri zahar 10 linguri ulei 1 lingurita amoniac stins in otet 2 oua un praf de sare faina cat cuprinde...

1295 vizite0 comentarii
Fragezi si deliciosi – O reteta traditionala de carnati de casa pe care o stiu doar anumiti bucatari
27 Noiembrie 2018

La romani, pe masa traditionala de Craciun, porcul este rege. Intre acestea se afla si carnatii de casa. Ingrediente (20 carnati): 3 kg carne porc mai grasa1,5 kg carne...

3563 vizite0 comentarii
Surprinde-ti oaspetii de Craciun… Pregateste aceasta reteta de piept de pui umplut cu cascaval
27 Noiembrie 2018

Se apropie sarbatorile si inca nu ai decis ce urmeaza sa prepari? Reteta de azi sigur se va regasi pe masa ta bogata. Este o reteta gustoasa si va fi gata de indata… Vei...

2797 vizite0 comentarii
Reteta traditionala de lebar, asa cum o prepara ”maica” la tara
27 Noiembrie 2018

Lebarul este un alt preparat traditional pe masa de Craciun. Este un carnat pe baza de organe, in special ficat asezonat cu multe mirodenii, pregatit dupa diverse retete si...

652 vizite0 comentarii
Carnatii de casa, facuti de mame sau bunici au fost intotdeauna mult mai buni decat cei gasiti in magazine. Fara coloranti, conservanti sau chimicale, acesti carnati de porc se fac usor si repede
27 Noiembrie 2018

INGREDIENTE:  3 kilograme carne de porc,  sare,  piper macinat,  cimbru,  usturoi pisat,  boia de ardei dulce/iute,  intestine de porc....

494 vizite0 comentarii
Un singur blat, 3 straturi de ciocolata
27 Noiembrie 2018

INGREDIENTE PENTRU BLAT:  2 oua,  2 linguri zahar,  2 linguri faina,  2 linguri ulei,  2 linguri cacao,  o lingurita praf copt. INGREDIENTE...

1395 vizite0 comentarii
Cum se face prajitura Raffaello
27 Noiembrie 2018

Ingrediente: Pentru blat: 7 albusuri, 200g zahar tos, 100g nuca de cocos, 6linguri de faina, trei sferturi de lingurita bicarbonat de sodiu amestecat cu bicarbonat de amoniu...

852 vizite0 comentarii
Cele mai fragede cornulete. Exact ca-n copilarie
27 Noiembrie 2018

Desertul simplu si economic pe care il faceau bunicile in copilaria noastra. Invata cum sa faci cornulete fragede delicioase. INGREDIENTE:  500 g faina, 125 ml bors,...

1892 vizite0 comentarii
Cum se face prajitura Deliciu
27 Noiembrie 2018

Ingrediente: Blat1: 6 oua, 6 linguri de faina, 6 linguri de zahar, 2 linguri apa, 1 varf de cutit de praf de copt. Blat 2: 6 albusuri, 6 linguri de zahar, 1 1/2 lingura...

338 vizite0 comentarii
Cum se face prajitura Excelent
26 Noiembrie 2018

Ingrediente: Foaie: 7 galbenusuri, 150g zahar, 2 linguri faina. Blat: 7 albusuri, 150g zahar, 150g nuca, 3 linguri cacao, 1 lingura ulei, 1 varf cutit praf de copt, 3...

1876 vizite0 comentarii
Prajitura cu nuca si crema de vanilie
26 Noiembrie 2018

O prajitura pufoasa si usoara pe care o puteti incerca in weekend sau de sarbatori. Noua ne-a placut  mult pentru ca nu este foarte dulce. Ingrediente: Blat: 3 oua,...

893 vizite0 comentarii
Cum se face prajitura Alba ca Zapada
26 Noiembrie 2018

Ingrediente: Foi: 2 galbenusuri, 1 ou intreg, 6 linguri lapte, 6 linguri ulei, 1 lingurita amoniac stins in otet, 6 linguri zahar, aprox 400g faina. Crema: 250g margarina...

726 vizite0 comentarii
Chisca cu orez si carne - Reteta bunicii pentru Craciun
23 Noiembrie 2018

Ingrediente: orez, carne de porc (fleica), ceapa, sare si piper, cimbru, delikat, mate groase de porc(crete). Mod de prepatrare: Curatam si spalam bine matele de...

2495 vizite0 comentarii
Iti las singura reteta de sarmale pe care o fac la fiecare Craciun, de peste 10 ani: Cele mai bune sarmale din lume - Sarmale ardelenesti
23 Noiembrie 2018

Probabil cele mai aromate si gustoase sarmale facute vreodata, acestea sunt, cele ardelenesti! INGREDIENTE: 400 g carne tocata de porc, 200 g carne tocata de vita, 4 felii...

2959 vizite0 comentarii
Rulade cu sunca, pui si cascaval – un deliciu demn de masa de sarbatoare! Doar priviti cat de repede se prepara!
23 Noiembrie 2018

Va prezentam o reteta de rulade delicioase cu sunca, pui si cascaval. Din cele mai accesibile ingrediente, obtineti un fel de mancare deosebit de apetisant si savuros. Acesta...

1070 vizite0 comentarii
Prietena mea nu stia ce sa pregateasca cu branza de vaci si a hotarat sa o foloseasca la un desert fenomenal! A iesit o minunatie!
23 Noiembrie 2018

Va prezentam o reteta de prajitura delicioasa cu branza de vaci. Aceasta este o reteta originara din Ucraina de Vest. In zona Carpatilor acesta este un desert traditional, ce...

1539 vizite0 comentarii

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2065 (s) | 17 queries | Mysql time :0.013654 (s)