News Flash:

Crab picant cu orez

16 Mai 2013
1378 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

4 crabi cruzi
1 lingura ulei de alune
2 ardei rosii picanti, taiati fin
2 catei de usturoi drobiti
2 linguri de radacina de galangal ras fin
1 legatura lamaita maruntita
60 ml sos rosii
60 ml sos chilli dulce
2 linguri de vin Cherry
2 linguri sos de soia
1 linguri suc de lamaie
1 lingura zahar tos
1 legatura ceapa verde fin taiata
1 legatura coriandru

Mod de preparare:

Segmenteaza crabii in 4 bucati, indepartandu-le intai carapacea si curatandu-i bine. Foloseste un satar sau un spargator de nuci, pentru a indeparta clestii. Incinge putin ulei intr-o tigaie wok si adauga bucatile de crab, lasandu-le la prajit circa 10 minute. Presara apoi ardeiul iute, radacina de galangal si lamaita, lasa-le la inabusit 1 minut, apoi adauga sosul de rosii, sosul de chilli, sosul de soia si vinul, sucul de lamaie si zaharul. Asteapta sa se ingroasa sosul, ia tigaia de pe foc si adauga ceapa verde si coriandrul deasupra.
Crabul picant de Singapore se serveste cu garnitura de orez fiert.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

crabi cruzi sos rosii zahar tos coriandru
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1465 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012816 (s)