News Flash:

Cozonac secuiesc. Cum se pregateste celebrul Kurtos Kolacs acasa

17 Aprilie 2019
941 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7612 RON (+0.0011)
USD: 4.2560 RON (-0.0195)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti

Cu totii am gustat macar o data cozonacul secuiesc, acel rulou de aluat rumenit, stropit cu miere si topping-uri diverse, de la nuca de cocos, zahar, scortisoara, pana la nuci maruntite ori alune. In orice combinatie l-ai manca, este delicios, pufos si un preparat foarte celebru in Romania, chiar daca face parte din bucataria maghiara. Va prezentam cum sa faceti si voi acest Kurtos Kolacs acasa.

Ingrediente pentru cozonacul secuiesc:

  • 240 g faina
  • 7 g drojdie uscata sau 14 g drojdie proaspata
  • 2 linguri de zahar
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 ou mare la temperatura camerei
  • 3 linguri de unt topit
  • 120 ml lapte caldut

Pentru topping:

  • zahar
  • nuci maruntite
  • scortisoara

Mod de preparare cozonac secuiesc:

Daca folosesti drojdie uscata, adauga jumatate de lingurita de zahar in laptele caldut si apoi pune drojdia si lasa amestecul deoparte 10 minute, pana se activeaza drojdia. Intr-un bol mare, combina faina, zaharul si sarea. Adauga oul, laptele si untul topit si amestecul cu drojdie. Amesteca pana devine un aluat si framanta totul pentru cateva minute. Aluatul va fi lipicios, insa nu trebuie sa mai adaugi faina. Daca e necesar, unge-ti mainile cu putin ulei.
Pune aluatul intr-un bol uns cu ulei si acopera-l cu un prosop curat. Pune-l intr-un loc caldut si lasa-l sa creasca pentru 1 ora jumate. Vei avea nevoie de macar 2 sucitoare care sa iti incapa in cuptor. Acopera-le cu foile de aluminiu si ai grija sa pui macar 2-3 straturi pe fiecare. Unge-le cu unt topit. Ia aluatul si  formeaza din el un patrat. Din el, taie cu cutitul fasii cam de 13 mm latime.

Infasoara cate o fasi pe sucitor pana il acoperi pe tot cu aluat. Unge-l cu unt topit si da-l prin zaharul amestecat cu scortisoara. Pune-l in cuptorul incins la 190 de grade pentru 25 de minute. Ai grija sa intorci de mai multe ori sucitorul in cuptor ca aluatul sa se coaca uniform. Dupa ce il scoti, trece-l iar prin zahar si apoi prin nuci maruntit. Scoate kurtos kolcsul de pe sucitor si lasa-l sa se raceasca.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cozonac secuies cozonac kurtos kurtos kolacs
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1506 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012715 (s)