News Flash:

Cozonac rosenkranz - Cu aroma de nuca si cuisoare

2 Ianuarie 2017
5212 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

400 gr faina
2 oua
30 gr zahar vanilinat
coaja rasa de la o lamaie
1 lingura esenta de rom
1 praf de sare
100ml lapte
25 gr drojdie proaspata
130 gr unt
220 gr zahar
200 gr nuca macinata
scortisoara
cuisoare
anason

Mod de preparare:

Intr-o cratita in care vei coce cozonacul, caramelizeaza 100 de grame de zahar si tapeteaza peretii vasului cu zaharul ars. Lasa apoi zaharul sa se raceasca.
Intre timp adauga faina, sarea, coaja de lamaie, vanilia, romul si ouale intr-un bol incapator si amesteca bine.

Separat, intr-un alt bol, adauga drojdia impreuna cu 30g de zagar si amesteca cu laptele caldut. Adauga totul peste faina si amesteca bine. Framanta aluatul timp de 15-20 de minute, pana obtii un aluat elastic. Separat, amesteca untul cu zaharul pana obtii o spuma.

Nuca macinata amestec-o cu scortisoara, cuisoarele si anasonul. Intinde aluatul intr-o foaie nu prea subtire si unge totul cu untul rezultat. Presara deasupra amestecul de nuca si ruleaza foaia. Taie aluatul in 6 bucati egale si asaza bucatile obtinute in cratita. Lasa aluatul la dospit timp de o ora, apoi da tava la cuptorul preincalzit.

Coace cozonacul timp de 50 de minute la foc mediu. Cand este gata rastoarna cozonacul pe un platou.
Serveste cozonacul rosenkranz alaturi de un pahar de vin rosu.

sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cozonac rosenkranz
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1773 (s) | 34 queries | Mysql time :0.026071 (s)