News Flash:

Cozonac neframantat – reteta traditionala din Ardel - Un cozonac rapid, gustos, care si arata foarte bine

22 Septembrie 2017
5936 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 kg faina
4 oua
500 ml lapte
400 g zahar
200 ml ulei
25 g drojdie
1 praf sare
coaja rasa de citrice

Citeste si Reteta unui cozonac spectaculos. Cum se prepara desertul trational urias folosind 50 de oua la 1 kg de faina

Pentru umplutura:
cacao
500 g nuca

Pentru copt:

2 galbenusuri

Mod de preparare:


Se amesteca ouale cu laptele, zaharul, drojdia si sarea si se lasa in bucatarie timp de o noapte.
A doua zi, se pun aromele si faina si se amesteca. Se incinge uleiul care trebuie turnat in fir subtire si sa sfaraie aluatul. Se amesteca inglobandu-l in aluat si, intre fiecare folosire, uleiul se tine pe foc sa fie incins.
Dupa ce s-a folosit tot uleiul, se lasa aluatul la crescut timp de 60 de minute.
Se imparte apoi coca in doua parti, se umple cu cacao si nuca macinata si se ruleaza. Se asaza in forme si se lasa 30 de minute la crescut. Apoi, se ung cozonacii cu galbenus si se coc 50 de minute.

preluat de pe goodfood-recipe
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

drojdie coca galbenus
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1534 (s) | 24 queries | Mysql time :0.012695 (s)