News Flash:

Cozonac neframantat pentru gospodinele grabite

22 Decembrie 2017
25088 Vizualizari | 0 Comentarii

Ingrediente:

  • 8 galbenusuri
  • 1 kg faina de patiserie
  • 50 g drojdie pudra
  • 3 albusuri
  • un ou (pentru uns)
  • 500 ml lapte, un baton de vanilie
  • 300 g zahar tos
  • 250 g unt
  • o lingurita de sare fina
  • coaja rasa de la  lamaie
  • 30 g zahar pudra

Pentru umplutura:

  • 5 albusuri
  • 300g nuca macinata
  • 500 g zahar tos
  • o esenta mica de rom

Mod de preparare:

Drojdia se amesteca in faina cernuta. Zaharul se dizolva in laptele fiert si racit. Galbenusurile se bat impreuna cu albusurile si sarea, apoi se adauga in lapte, amestecandu-se in continuare cu un tel. Faina se incorporeaza si ea putin cate putin, renuntand la tel atunci cand aluatul devine prea pastos si continuand sa se amestece cu mana pana cand se omogenizeaza. Untul se freaca mai intai la rece, ca sa iasa toata apa din el, apoi se incorporeaza si el in aluat. Se lasa la cald, sa creasca aproximativ 2 ore.

Pentru umplutura, albusurile se bat spuma, cu zahar (care se adauga treptat). Cand are consistenta spumei pentru bezele, se incorporeaza, putin cate putin, nuca macinata si esenta de rom.

Aluatul se imparte in doua. Se intinde mai intai o foaie, care se acopera uniform cu o jumatate din cantitatea de umplutura. Se ruleaza si se pune in forma unsa cu unt.

Se procedeaza la fel si cu restul de aluat si umplutura, se lasa sa creasca aluatul in tava inca o jumatate de ora, dupa care cozonacii se ung cu ou batut si se pun in cuptorul bine incins, lasandu-i sa se coaca, la foc potrivit, timp de 40-50 de minute, fara a mai deschide cuptorul. Cand se scot, se lasa sa se raceasca si apoi se presara zahar pudra.

sursa

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

cozonac neframantat reteta cozonac aluat cozonac
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1495 (s) | 27 queries | Mysql time :0.019363 (s)