News Flash:

Cozonac in forma de trandafir

2 Mai 2013
2193 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

400 g faina
2 oua
1 galbenus
1 zahar vanilat
1 esenta de rom
coaja de portocala
1 praf de sare
25 g drojdie
350 ml lapte
250 g zahar
100 g stafide
125 g unt
150 nuca macinata

Mod de preparare:

Amesteca mai intai faina cu ouale, laptele incalzit si cinci linguri de zahar pana obtii un aluat elastic. Separat amesteca intr-un castron drojdia cu 100 ml de lapte si o lingura de zahar pana cand se topeste bine drojdia, apoi pune aceasta compozitie peste aluat si amesteca din nou cu putina faina pana aluatul devine pufos. Freaca untul cu 6 linguri de zahar si intinde apoi aluatul si unge-l cu crema de unt. Umple-l cu stafide si nuca macinata si ruleaza-l, apoi taie-l in  bucati mai mici.

Asaza bucatile intr-o tava tapetata cu faina si fa o crema caramel din zahar si margarina si toarn-o peste aluat. Unge-l cu galbenus si lasa-l la cuptor aproximativ 40 de minute.
Se serveste rece, simplu, cu lapte sau presarat cu zahar pudra.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina galbenus drojdie lapte nuca macinata aluat elastic castron
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1747 (s) | 34 queries | Mysql time :0.030853 (s)