News Flash:

Cozonac in forma de trandafir

18 Aprilie 2012
2035 Vizualizari | 0 Comentarii
Cozonac in forma de trandafir
Ingrediente:

faina cat cuprinde
2 oua
75 g untura de casa /125 g unt sau margarina
75 g zahar
1 pahar lapte caldut
1 cubulet de drojdie proaspata
coaja de portocala rasa

Pentru umplutura:

2-3 linguri de lapte
cacao
150 g nuca macinata
zahar pudra

Pentru sirop:

1/4 l apa
1/4 l suc de portocale
1/2 kg zahar
coaja de portocala

Mod de preparare:

Am pus la fiert apa cu sucul de portocale si zaharul si am lasat sa fiarba pana s-a legat putin. Am stins focul, si dupa ce siropul s-a racorit putin, am adaugat coaja de portocala, pe care am lasat-o sa-si elibereze uleiurile timp de 30 min., apoi am strecurat siropul si l-am pus deoprate.
Apoi am framantat aluatul cu ajutorul robotelului si am format o bila de aluat elastica, pe care am lasat-o la crescut pana si-a dublat volumul. Am intins o foaie groasa de 2 degete, pe care am intins mixul de umplutura. Am rulat strans si am taiat bucatele de cca 5 cm grosime, pe care le-am asezat intr-o tava de tort cu margini detasabile (in prealabil tapetata cu hartie de copt). Modul de asezare a aluatului in tava e simplu: se pune in picioare, cu una din taieturi in sus, in asa fel incat sa se vada frumos florile formate de aluat si umplutura. Dupa ce am asezat toate bucatelele din rulou, am lasat din nou cozonacul sa creasca putin in forma, apoi am uns cu sirop de portocale si am dat la cuptor, pana s-a rumenit frumos. In ultimele 5 min. de stat la cuptor, am mai uns o data cozonacul cu sirop de portocale, apoi, inca o data dupa ce s-a copt bine si s-a racorit putin.
Cozonac trandafir pregatit de Adnia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

faina oua unt margarina zahar lapte drojdie cacao nuca zahar pudra apa
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2316 viz    0 com
1959 viz    0 com
1710 viz    0 com
4624 viz    0 com
4696 viz    0 com
2533 viz    0 com
2662 viz    0 com
3020 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1885 (s) | 34 queries | Mysql time :0.035079 (s)