News Flash:

Cozonac in doua culori - Cum se prepara

7 Iunie 2016
35495 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

600 gr faina de grau
25 gr drojdie proaspata
100 ml lapte 2,8%
200 ml iaurt simplu
1 ou mediu
50 gr margarina
foarte putina sare
100 gr zahar pudra
coaja rasa de la o lamaie
10 gr zahar vanilinat

Pentru umplutura:
3 linguri cacao pudra
cateva linguri de apa
1 ou mediu

Mod de preparare:

1. Dizolva drojdia in putin lapte caldut si las-o deoparte vreo 10 minute.
2. Pune apoi restul de ingrediente si omogenizeaza. Framanta aluatul cateva minute.
3. Imparte aluatul in jumatati egale.
4. Amesteca ingredientele pentru umplutura, adica apa si cacao.
5. Pune peste ele o bucata de aluat. Omogenizeaza.
6. Trece cu sucitorul peste ambele bucati, ca sa obtii doua foi potrivita ca grosime.
7. Pune-o pe cea cu cacao peste cealalta si ruleaza dintr-un capat in altul.
8. Tapeteaza o tava cu hartie de copt, pune cozonacul in ea, unge-l cu oul batut si baga in cuptorul incins la 160 de grade Celsius, pentru vreo 40-50 de minute.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cozonac cacao reteta cozonac aluat cozonac
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1701 (s) | 23 queries | Mysql time :0.019172 (s)