News Flash:

Cozonac FARA framantare! Cum sa ai cel mai frumos si gustos cozonac pe masa de Craciun

8 Decembrie 2016
10077 Vizualizari | 1 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6686 RON (0.0000)
USD: 4.0026 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ingrediente:

1 kg faina
5 oua
300 gr zahar
200 ml de lapte
jumatate de pachet de unt cu grasime de 80%
4 linguri cacao
5 linguri ulei
coaja de la o lamaie
400 gr nuca
2 portocale
1 esenta de rom
42 gr drojdie proaspata
zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare:

Se pune faina intr-un lighean mare.
Se face o gaura mare in mijloc unde se pune drojdia, putin lapte cald si 2 linguri de zahar.
Se separa galbenusurile de albusuri. Cand drojdia incepe sa faca bule, se pun galbenusurile si jumatate din cantitatea de zahar.
Restul de zahar se bate cu albusurile, cacao si nuca.
Peste aluat se adauga laptele cald, uleiul, untul topit caldut, apoi se incorporeaza toate in faina, pana se obtine un aluat nelipicios si elastic. Aluatul se acopera cu un prosop de bucatarie sau cu folie si se tine timp de o ora la cald.
Se ung mainile cu ulei, se imparte compozitia in doua parti egale, se intind si se pune umplutura. Se ruleaza.
Se ung tavile cu ulei, se presara faina si se pun cozonacii apoi se lasa la crescut inca o ora.
Se incinge cuptorul, se ung cozonacii cu ou batut si se baga la cuptor aproximativ 30 - 35 de minute.

sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

retete cozonac aluat cozonac cozonac fraged
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

sorin tomuletiu  | #1137
Super-oferta: castiguri online. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastre: sorin.tomuletiu@*****.com
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1692 (s) | 23 queries | Mysql time :0.017618 (s)