News Flash:

Cozonac fara framantare

13 Aprilie 2016
6537 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6686 RON (-0.0009)
USD: 4.0026 RON (-0.0492)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ingrediente:

Pentru aluat:
1 kg faina + cca 100 g
500 ml lapte
15 linguri ulei
350 g zahar
3 linguri smantana
50 gr drojdie proaspata
15 linguri unt topit caldut
4 galbenusuri
coaja de la o portocala
1 lingurita sare
esenta vanilie

Pentru umplutura:
200 gr nuca macinata
200 gr zahar
4 albusuri
40 gr cacao
100 gr stafide
esenta de rom
sare
cateva picaturi suc de portocale
1 ou + 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare:

Faina, ouale si drojdia le-am lasat sa ajunga la temperatura camerei. Faina am cernut-o de doua ori. Stafidele le-am pus in apa calduta cu esenta de rom. Intr-un bol am sfaramat drojdia, am amestecat-o cu zaharul, 4 linguri de lapte caldut si 2 linguri faina, si am lasat sa creasca vre-o 15 minute.

Am pus la incalzit pe foc restul de lapte, zaharul, sarea, coaja de la portocala (din lipsa de lamaie) si esenta de vanilie, si am lasat pana s-a topit zaharul. Am lasat la racit, cat sa devina caldut. Peste faina am pus laptele caldut, galbenusurile, drojdia crescuta si smantana, si am framantat un aluat bine legat. In cazul meu am mai adaugat cca 50-70 g faina. Treptat am incorporat uleiul si untul topit, framantand aluatul pana a devenit elastic. La final am presarat un praf de faina, am acoperit vasul cu folie alimentara si un prosop curat, si am pus vasul la crescut pentru cca 1 ora, intr-un loc caldut, ferit de curent.

Intre timp am pregatit umplutura: am mixat albusurile spuma cu un praf de sare. Cand albusurile sunt batute, am pus cateva picaturi de zeama la portocala si zaharul, continuand mixarea pana la topirea zaharului. Cu o paleta am incorporat cacaoa si nucile macinate.

Aluatul crescut l-am pus pe planseta, l-am impartit – in cazul meu in 3, folosind 3 tavi de marimi diferite. Am intins fiecare bucata de aluat, pe care am intins din compozitia de umplutura, am presarat stafidele scurse bine, si am rulat. Am procedat la fel si cu celelalte bucati, si am asezat cozonacii in tavile unse cu ulei si tapetate cu faina. Am lasat la crescut cca 30 minute, apoi i-am uns cu ou batut si amestecat cu 1 plic de zahar vanilat, apoi i-am dat la copt in cuptorul preincalzit, pentru cca 45 minute, intorcand cozonacii de cel putin odata.

Reteta de cozonac fara framantare ne este propusa de Simona.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

aluat cozonac cozonac nuca cozonac framantare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1315 viz    0 com
2148 viz    0 com
3187 viz    0 com
4025 viz    0 com
5994 viz    1 com
1815 viz    0 com
1483 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1556 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013676 (s)