News Flash:

Cozonac de post

28 Aprilie 2016
3248 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6686 RON (0.0000)
USD: 4.0026 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ingrediente:

500 gr de faina
200 ml de apa calduta
150 gr zahar
17 gr drojdie
100 ml de ulei
1 lingura de esenta de vanilie
1 lingura de cacao
1 lingurita de scortisoara
1 lingurita de esenta de rom

Mod de preparare:

Pentru inceput punem apa la incalzit, iar cand e fierbinte, adaugam zaharul. Apoi, intr-un lighean mare, amestecam drojdia cu faina si sarea. Dupa ce apa s-a mai racit un pic, (sa fie totusi calduta), o adaugam in lighean, si amestecam. Dupa care adaugam uleiul, esentele si framantam bine pana rezulta o coca perfect omogena. În ceea ce priveste, aluatul il lasam sa creasca cel putin o ora.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, rupem un sfert din el, presaram pudra de cacao, scortisoara si framantam bine. Dupa aceste etape, luam aluatul fara cacao si-l intindem pe masa, intr-o foaie lunga, ca de cozonac. Intindem aluatul cu cacao intr-o foaie dreptunghiulara mai subtire, pe care o asezam peste foaia mare de aluat simplu. Dam de cateva ori cu sucitorul peste foi ca sa se imbine, apoi rulam aluatul simplu cu foaia colorata (in interiorul ei se pune: gem, rahat, stafide, nuca macinata sau o umplutura de mac) inauntru, strans pana la capat.

Nu in ultimul rand, cozonacul astfel obtinut se pune in tavi, si se lasa la dospit inca 30 de minute, apoi se da la cuptor si se lasa pana se rumeneste. Dupa ce il scoatem din cuptor, cat e fierbinte, pentru un aspect mai placut si un gust deosebit se unge cu miere sau se pudreaza cu zahar pudra.

 sursa: altarulcredintei
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

cozonac post reteta cozonac aluat cozonac
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3501 viz    0 com
3047 viz    0 com
3389 viz    0 com
2712 viz    0 com
2413 viz    0 com
5942 viz    2 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1569 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015949 (s)