News Flash:

Cozonac de post

28 Aprilie 2016
3351 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

500 gr de faina
200 ml de apa calduta
150 gr zahar
17 gr drojdie
100 ml de ulei
1 lingura de esenta de vanilie
1 lingura de cacao
1 lingurita de scortisoara
1 lingurita de esenta de rom

Mod de preparare:

Pentru inceput punem apa la incalzit, iar cand e fierbinte, adaugam zaharul. Apoi, intr-un lighean mare, amestecam drojdia cu faina si sarea. Dupa ce apa s-a mai racit un pic, (sa fie totusi calduta), o adaugam in lighean, si amestecam. Dupa care adaugam uleiul, esentele si framantam bine pana rezulta o coca perfect omogena. În ceea ce priveste, aluatul il lasam sa creasca cel putin o ora.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, rupem un sfert din el, presaram pudra de cacao, scortisoara si framantam bine. Dupa aceste etape, luam aluatul fara cacao si-l intindem pe masa, intr-o foaie lunga, ca de cozonac. Intindem aluatul cu cacao intr-o foaie dreptunghiulara mai subtire, pe care o asezam peste foaia mare de aluat simplu. Dam de cateva ori cu sucitorul peste foi ca sa se imbine, apoi rulam aluatul simplu cu foaia colorata (in interiorul ei se pune: gem, rahat, stafide, nuca macinata sau o umplutura de mac) inauntru, strans pana la capat.

Nu in ultimul rand, cozonacul astfel obtinut se pune in tavi, si se lasa la dospit inca 30 de minute, apoi se da la cuptor si se lasa pana se rumeneste. Dupa ce il scoatem din cuptor, cat e fierbinte, pentru un aspect mai placut si un gust deosebit se unge cu miere sau se pudreaza cu zahar pudra.

 sursa: altarulcredintei
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cozonac post reteta cozonac aluat cozonac
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3596 viz    0 com
3134 viz    0 com
3495 viz    0 com
2808 viz    0 com
2470 viz    0 com
6122 viz    2 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1613 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022158 (s)