News Flash:

Cozonac de Craciun

21 Decembrie 2011
3196 Vizualizari | 0 Comentarii
Cozonac de Craciun
Ingrediente:

1 kg faina
50 gr drojdie proaspata
3 oua
350 gr zahar
1/2 lapte 
coaja rasa lamaie
un praf de sare
esenta de rom
150 ulei

Mod de preparare:

Drojdia se freaca cu zahar, si trei oua, iar apoi se adauga laptele incalzit putin. Dupa ce se incorporeaza, se presara un pic de faina si se acopera cu un prosop, lasandu-se timp de 12 ore la temperatura camerei. In acest timp se pregateste rahatul si nuca cu cacao. A doua zi, intr-un lighean mare, se pun uleiul, faina si mirodeniile, iar apoi compozitia lasata la temperatura camerei. Se amesteca bine in jur de 10 minute. Aluatul rezultat se imparte in doua, se intinde pe masa cu un sucitor, iar apoi se pune umplutura de rahat si cacao peste el. Se rasuceste, iar apoi se pune in tava. Inainte de a-l da la cuptor, se unge cu un ou batut. Dupa aproximativ 40 de minute se scoate din cuptor.

sursa reteta si fotografie: bucataras.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2871 viz    0 com
2919 viz    0 com
2857 viz    0 com
2297 viz    0 com
1788 viz    0 com
3777 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1622 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013676 (s)