News Flash:

Cozonac de casa, cu nuca si cacao

23 Iunie 2017
2602 Vizualizari | 0 Comentarii
a prezentam una dintre retetele romanesti de cozonac de casa, pufos si delicios. Cozonacul este nelipsit de pe mesele de sarbatori, alaturi de alte mancaruri savuroase, preparate dupa retete romanesti.

Cercetatorii americani au constatat ca la marii consumatori de nuci s-a inregistrat o rata mai mica a deceselor cauzate de infarct. Pe lânga Omega-3, nucile contin acid elagic, un polifenol antioxidant care se gaseste si in capsuni, si in zmeura, care neutralizeaza radicalii liberi vinovati de aparitia cancerului. Asa ca puteti consuma cât mai multa nuca, chiar si in prajituri, asa cum este acest cozonac de casa cu nuca si cacao, ce poate fi preparat oricând pe timpul anului.

Ingrediente:

Pentru aluat:
1 kg faina
4 oua
100 g unt
4 galbenusuri
500 ml lapte
200 g zahar
esenta vanilie
60 g drojdie de bere
coaja rasa de lamâie si de portocala
1 praf de sare

Pentru umplutura:
250 g miez de nuca
150 g zahar
2 albusuri
2 linguri cacao
esenta de rom

Pentru glazura:
2 albusuri
150 g zahar pudra
1 portocala

Mod de preparare:

Cerni faina de 2-3 ori. Amesteci drojdia cu jumatate din laptele caldut, adaugi putina faina si lasi la dospit, intr-un loc cald. Amesteci laptele ramas cu zaharul, ouale intregi, plus cele patru galbenusuri, aromele si un praf de sare. Asezi totul in mijlocul fainii, intr-un lighenas. Adaugi droj­dia dospita si framânti cam o ora, adaugând treptat untul topit, pâna când aluatul devine elastic. Lasi la crescut o ora, la loc cald.

Intre timp, macini miezul de nuca si il amesteci cu zaharul, esenta de rom, cacaua si albusurile spuma. Bati albusurile de la glazura spuma cu zaharul pudra si adaugi zeama de portocala.

Imparti aluatul si intinzi doua foi, adaugi câte jumatate din umplutura pe fiecare, rasucesti umplutura in interior dând forma a doi cozonaci, pe care ii asezi in formele unse. Lasi cozonacii de casa cu nuca si cacao inca 20 de minute sa creasca, apoi ii coci, la foc potrivit, circa 40-50 de minute.

sursa: observator
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

nuci
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1832 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020573 (s)