News Flash:

Cozonac cu umplutura de martipan

27 Decembrie 2016
998 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:
350 g faina
25 g drojdie
3 linguri de zahar
½ ceasca de ulei
1 cana cu lapte
1 ou
coaja rasa de la o lamaie
un praf de sare

Pentru umplutura:
200 g martipan
300 g de migdale macinate
150 g lapte
1 lingura de scortisoara

Mod de preparare:

Pune laptele la incalzit si adauga zaharul si sarea in acesta. Amesteca bine pana cand zaharul se topeste. Intr-un bol mic, adauga drojdia si sfaram-o usor cu ajutorul mainii. Toarna o lingura doua de lapte si amesteca bine pana obtii o pasta omogena. Adauga putina faina pentru a forma o maia. Adauga maiaua peste faina si acoper-o cu un strat fin de faina. Las-o sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Adauga apoi laptele si incepe sa framanti aluatul. Dupa ce s-a incorporat tot laptele adauga uleiu si framanta foarte bine. Este indicat sa adaugi uleiul in doua-trei reprize. Incorporeaza apoi oul si coaja de lamaie.

Lasa aluatul sa se dospeasca timp de 45 de minute, intr-un loc calduros. Acopera-l cu un stergar de bucatarie curat. Intre timp prepara umplutura. Amesteca martipanul cu migdalele, laptele si scortisoara pana obtii o compozitie cremoasa.

Intre timp se prepara umplutura: se amesteca martipanul cu migdalele, nucile, laptele si scortisoara pana cand compozitia devine foarte cremoasa.
Intinde aluatul intr-o foaie dreptunghiulara. Adauga umputura peste acesta si intinde-o uniform, apoi ruleaza totul si adauga cozonacul in tava speciala tapetata cu hartie de copt.

Lasa cozonacul sa creasca timp de 30 de minute, apoi unge-l cu un galbenus de ou amestecat cu o lingura de lapte. Presara deasupra cativa fulgi de migdale si putin zahar si apoi inteapa cozonacul din loc in loc cu o scobitoare.
Adauga-l la cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius si coace-l timp de 40-45 de minute.

sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cozonac martipan reteta cozonac cozonac umplut
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1595 (s) | 23 queries | Mysql time :0.018281 (s)