News Flash:

Cozonac cu stafide

28 Noiembrie 2012
2234 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 kg de faina
100 g unt
2 oua intregi
200 g zahar
coaja de la 1 lamaie
1 esenta de vanilie
un varf de cutit de scortisoara (facultativ)
500 ml lapte
40 g de drojdie proaspata (de la brutar, e mai buna decat cubuletul)
1 lingurita de sare

Mod de preparare:

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele cald cu crema obtinuta. Se pune restul ingredientelor. Se framanta bine si se lasa la dospit.
OBS: Drojdia se freaca de la inceput cu putin zahar, lapte caldut si putina faina (ca la o smantana groasa). Faina se cerne. Cuptorul trebuie preincalzit. Tavile de cozonac se ung cu unsoare. Din aceasta cantitate ies 3 cozonaci care se pot coace deodata in cuptorul aragazului. Aluatul il intinzi pe masa unsa cu putin ulei. Il cantaresti si il imparti in 3 parti egale. Se pun in tava si se mai lasa sa creasca vreo 15 minute. apoi se ung cu ou batut.

Umplutura:

Nuca rasa amestecata cu 1-2 linguri de cacao si albusuri batute spuma, cu zahar. Tot asa, o imparti in 3 parti egale. Pui 1-2 linguri de cacao pe foaia intinsa, presari apoi 2-3 linguri de zahar peste cacao si un pumn de stafide. Stafidele trebuie amestecate direct in aluat, dupa ce este dospit.

sursa: apropo
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina unt oua intregi zahar scortisoara lapte drojdie brutar sare crema
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2421 viz    0 com
5343 viz    0 com
2813 viz    0 com
2775 viz    0 com
2746 viz    0 com
4382 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1411 (s) | 34 queries | Mysql time :0.031803 (s)