News Flash:

Cozonac cu scortisoara

7 Ianuarie 2014
1323 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

500 g faina alba
100 g zahar
150 ml lapte
10 g drojdie uscata
250 g unt topit
2 oua
coaja de lamaie
sare
100 g zahar brun
50 g unt topit
2 linguri scortisoara

Mod de preparare:

Intr-un vas am cernut faina, in mijlocul caruia am facut o adancitura. Laptele l-am incalzit usor impreuna cu zaharul. Am pus drojdia in adancitura, am adaugat putin lapte caldut si am lasat sa creasca vre-o 15 minute. Am adaugat treptat si restul de lapte, ouale batute, putina sare, iar la final treptat am incorporat untul topit. Aluatul obtinut l-am frantatat cca 20-30 minute, pana untul topit a fost incorporat tot, iar aluatul are o consistenta elastica.
Am lasat aluatul la crescut 1 ora, pana ce si-a dublat volumul. Din aluatul crescut am intins o foaie dreptunghiulara, pe care am uns-o cu unt topit, am presarat zahar brun si scortisoara. Cu un cutit bine ascutit am taiat aluatul in patrate egale, pe care le-am asezat unele peste altele, apoi pe toate in tava.
Cu pensula am uns tot cozonacul, am presarat zahar brun si scortisoara si am lasat la dospit vre-o 15 minute.
Am dat cozonacul la cuptorul preincalzit pentru 25-30 minute, sau pana ce acesta se rumeneste frumos, fara a se arde.
Am scos cozonacul usor din tava, fara a se rupe.

Cozonac cu scortisoara recomandat de Simona.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1685 (s) | 23 queries | Mysql time :0.023268 (s)