News Flash:

Cozonac cu rahat. Bun de pus pe masa

28 Decembrie 2018
302 Vizualizari | 0 Comentarii

De Craciun, cozonacul este practic nelipsit de pe mesele romanilor. Asadar, cei care cauta cele mai gustoase retete sunt foarte stricti cu cerintele lor si se asteapta la cele mai bune rezultate. Noi va recomandam o reteta simpla, dar foarte delicioasa, de cozonac cu rahat si cacao. Ingrediente cozonac cu rahat si cacao:

  • 1 kg faina
  • 500 ml lapte
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 100 g unt
  • 14 g drojdie uscata sau 50 g de drojdie proaspata
  • rahat
  • cacao
  • esenta de rom
  • coaja de lamaie
  • un praf de sare
  • stafide

Mod de preparare cozonac cu rahat si cacao: Se face o maia din drojdie, 1 lingura de faina si un pic de lapte caldut. Se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul. Separam albusurile de galbenusuri.Galbenusurile le frecam cu zaharul si un praf de sare pana se albesc. Incalzim laptele si il punem peste galbenusuri. Amestecam bine pana nu se mai simte zaharul.

Adaugam esenta de rom si coaja de lamaie. Adaugam faina treptat pana o incorporam pe toata. Tot in acest aluat putem adauga stafide inmuiate in rom.

Incalzim untul si punem cate un pic, pana se incorporeaza tot in aluat, iar acesta nu se mai lipeste. Acoperim aluatul si il lasam la crescut, circa 40-45 de minute, la loc caldut, fara curenti de aer. Jumatate din albusuri le amestecam cu zahar si cacao, pana devin ca o crema.

Dupa ce acesta a crescut, se imparte in doua parti. Prima parte se imparte si ea in doua. Pe fiecare se pune din amestecul de cacao si rahat. Se ruleaza si se impletesc ambele rulouri. Se pun in tava de cozonac tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina, si se lasa sa mai creasca circa 30 de minute.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

reteta cozonac cozonac pufos
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1623 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021385 (s)