News Flash:

Cozonac cu caise confiate

9 Mai 2013
1093 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:
275 gr unt
575 gr faina alba
250 gr zahar
2 oua
150 ml lapte cald
1 ½ plicuri drojdie uscata
200 gr caise confiate

Pentru sirop de portocale:
2 portocale
150 ml apa
coaja de la 1 lamaie
sirop de menta (cca 50 ml)

100 gr aluat fraged, pt. decor (optional)
1 ou batut (optional)

Mod de preparare:

Din toate ingredientele pt. aluat (mai putin caisele confiate, care se adauga la sfarsit) am framantat aluatul neted si elastic, pe care l-am lasat la crescut, pana si-a dublat volumul. Intre timp am preparat siropul de portocale. In primul rand am spalat citricele cu apa fiarta, ca sa scot chimicalele din coaja lor, mai ales ca avem nevoie de ele in sirop), Le-am decojit cu ajutorului cutitului special de decojit si am stors apoi sucul. Am pus la fiert apa cu sucul obtinut anterior si siropul de menta, pana s-a legat. Am stins focul si am adaugat coaja de portocale si lamaie, am pus capacul si am lasat siropul sa se raceasca. M-am intors la aluatul meu de cozonac...si dupa ce am observat ca si-a dublat volumul, am intins o foaie mare pe planseta si am presarat-o din belsug cu caise confiate maruntite. Am rulat foaia strans si am taiat capetele, pe care le-am lasat deoparte. Din sulul de aluat am taiat bucati mai mici, de cca 2,5 cm. Capetele de aluat taiate anterior au fost din nou framantate putin si au devenit o bila, pe care am asezat-o in mijlocul unei tavi te tort sub forma de inima (unsa se tapetata cu faina). In jurul acestei bile am dispus sulurile de aluat cu taietura in sus, ca sa se vada frumos sectiunea si culoarea caiselor.
Dupa ce am terminat de asezat aluatul in tava, am luat aluatul fraged si am modelat 2 trandafirasi si cateva frunzulite, pe care i-am asezat intre bucatile de aluat. Am lasat din nou cozonacul sa creasca, dupa care am pensulat sirop d portocale caldut si am dat la cuptor, la foc domol. In timpul coacerii am mai insiropat putin cozonacul (de vreo 2-3 ori), ca se aromatizeze bine. Dupa ce a trecut testul scobitorii, am uns cozonacul cu ou batut (pt. luciu) si am presarat zahar tos. Am mai lasat la cuptor inca 5 minute, dupa care am scos inimioara la racit pe un gratar.

Cozonac cu caise confiate recomandate de Adnia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

lapte cald aluat fraged testul scobitorii
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1730 (s) | 23 queries | Mysql time :0.026261 (s)