News Flash:

Cozonac cu aroma de scortisoara

12 Decembrie 2016
2538 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

150 ml lapte
500 g faina alba
100 g zahar
250 g unt topit
10 g drojdie uscata
coaja de lamaie
2 oua
100 g zahar brun
sare
2 linguri scortisoara
50 g unt topit

Mod de preparare:

Intr-un vas am cernut faina, in mijlocul caruia am facut o adancitura. Laptele l-am incalzit usor impreuna cu zaharul. Am pus drojdia in adancitura, am adaugat putin lapte caldut si am lasat sa creasca vreo 15 minute. Am adaugat treptat si restul de lapte, ouale batute, putina sare, iar la final treptat am incorporat untul topit. Aluatul obtinut l-am frantatat cca 20-30 minute, pana untul topit a fost incorporat tot, iar aluatul are o consistenta elastica.

Am lasat aluatul la crescut 1 ora, pana ce si-a dublat volumul. Din aluatul crescut am intins o foaie dreptunghiulara, pe care am uns-o cu unt topit, am presarat zahar brun si scortisoara. Cu un cutit bine ascutit am taiat aluatul in patrate egale, pe care le-am asezat unele peste altele, apoi pe toate in tava.

Cu pensula am uns tot cozonacul, am presarat zahar brun si scortisoara si am lasat la dospit vre-o 15 minute. Am dat cozonacul la cuptorul preincalzit pentru 25-30 minute, sau pana ce acesta se rumeneste frumos, fara a se arde. Am scos cozonacul usor din tava, fara a se rupe, si l-am papat cu mare pofta.

sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

reteta cozonac cozonac scortisoara
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1530 (s) | 23 queries | Mysql time :0.018151 (s)