News Flash:

Cozonac ciocolata

15 Decembrie 2014
4325 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru cozonac:
187 gr faina cernuta
1/2 lingurita praf de copt
foarte putina sare
cca 230 gr merisoare (proaspete sau dezghetate)
cca 140 gr bucatele de ciocolata alba
cca 100 gr unt nesarat, la temperatura camerei
300 gr zahar
ca 100 gr smantana
cca 100 gr mascarpone
3 oua
1 lingurita extract de vanilie
2 linguri unt topit

Pentru glazura:
cca 110 gr crema de branza
cca 50 gr unt moale
1 lingurita extract de vanilie
cca 330 gr zahar pudra

Pentru decor:
o mana de merisoare uscate
1 lingura ulei vegetal
cca 100 gr chipsuri de ciocolata alba

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 160 de grade Celsius. Greseaza o tava de copt cu putin unt, apoi presara faina si tapeteaz-o cu hartie pergament. Amesteca praful de copt cu faina si sarea. Lasa deoparte. Topeste 2.5 linguri de unt si lasa-l sa se raceasca. Mixeaza ouale cu extractul de vanilie.
Mixeaza untul la viteza medie pana cand obtii o crema pufoasa, apoi adauga treptat zaharul si continua sa mixezi. Cand compozitia e cremoasa, pune smantana si mascarponele si mixeaza in continuare la viteza medie. Redu apoi viteza la minim si pune treptat ingredientele uscate, alternand cu compozitia cu oua.
Amesteca o mana de faina cu bucatelele de ciocolata. Amesteca merisoarele cu alta mana de faina.
Pune ciocolata in aluat si amesteca foarte bine, apoi incorporeaza merisoarele.

Toarna aluatul in tava pregatita, misc-o usor ca sa se aseze compozitia cat mai bine. Cu un cutit de unt fa o gaura in mijlocul aluatul si toarna acolo untul topit, apoi baga in cuptor. Cam in 55-60 de minute este gata. Lasa prajitura sa se raceasca in tava vreo 15 minute, apoi scoate-o si pune-o pe un gratar.
Cat timp se raceste, pregateste glazura.

Mixeaza untul moale cu crema de branza. Dupa ce obtii o crema pufoasa, pune treptat zaharul pudra si continua sa mixezi. Adauga si extractul de vanilie. Daca prajitura s-a racit complet, toarna glazura peste ea.
 
Pune uleiul si fulgii de ciocolata alba la topit, la foc mic. Cand obtii o crema usor pufoasa, toarn-o peste glazura si presara merisoarele.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prajitura craciun cozonac ciocolata prajitura ciocolata desert
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1606 (s) | 23 queries | Mysql time :0.021103 (s)